XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad är orsakerna till Verbal & känslomässiga övergrepp?


Någon som begår känslomässiga övergrepp ofta hånar tanken att han skadar någon eftersom han höjer aldrig en knytnäve. Men hans beteende kan vara lika handikappande för hans offer som fysiskt våld. Det är inte en fråga om att tala utan att tänka först eller inte betyder vad han säger. Verbal och känslomässiga övergrepp är avsiktlig. Missbrukare väljer att attackera och när att attackera till mestadels demoralisera och späka offer, säger Helpguide.org.

Kontrollera

Känslomässiga övergrepp orsakas av en missbrukare behov att utöva kontroll över dig. Efter en stadig ström av verbala gliringar och nedsättande, kan din självkänsla-värde erodera. En missbrukare uppmuntrar ofta detta med att berätta flera gånger att du inte kan hantera saker på egen hand och du kommer att göra en röra av det om du försöker. Eller han kan hota dig, dina nära och kära, även ditt husdjur, om du vidta vissa åtgärder som han inte gillar. Resultatet är att han dikterar nästan din varje steg. Detta är hans mål.

Kraft

Kontroll matar in en känsla av makt. När förövaren skadar dig, är din kompletta uppmärksamhet på henne och vad hon gör för dig. Du kan inte tänka på något annat. Detta får henne att känna starkare, särskilt när hennes ord dra blod och du låter det visa. En medfödd behov av att känna överlägsen hennes offer driver ofta en verbal och känslomässig missbrukare. Inte bara kan hon styra dina handlingar, kan hon göra dig krypa när hon väljer att.

Dåligt självförtroende

I allmänhet en brist på sin egen självkänsla ligger under en missbrukare behov av makt och kontroll. Innerst inne, han inte så mycket på sig själv. När han övertygar dig att du inte kan göra något för dig själv och du behöver honom att göra allt för dig, berättar detta för honom att han inte är lika värdelös som han fruktar han är. Om han gör du behöver honom, i hans ögon att han har ett värde.

inlärt beteende

Missbruk tendenser är inte genetisk eller ärvt, men beteendet är ofta lärt. När ett barn vittnen känslomässiga övergrepp mellan sina egna föräldrar och missbrukar förälder lider inga konsekvenser för hennes beteende, lär sig barnet att missbruk är normalt och OK. En förälder som känslomässigt missbrukar hennes make är 1500 gånger mer benägna att missbruka sitt barn också, enligt Agape Foundation mot våld i hemmet. Barn trauma kan leda till problem i vuxen ålder som innebär brist på självkänsla, och barnoffer kan växa upp till att bli missbrukare själva.

Vad orsakar inte missbruk

Din missbrukaren kan hävda att han surrade på dig eftersom han var full, hög eller stressad. Dessa är inte orsakerna till verbala eller känslomässiga övergrepp. Du kan inte heller köra honom till beteende som har sina rötter i sitt eget sinne.