XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ayurvedisk behandling för Alopecia

Ayurvedisk medicin försök att bekämpa håravfall genom en kombination av kost örter och massage. Innan en ayurvedisk behandling, kontakta din läkare för att säkerställa örter som rekommenderas kommer inte att störa någon av dina mediciner.

alopeci

Enligt University of Maryland Medical Center, är håravfall ett paraplybegrepp som omfattar två olika typer av håravfall. Alopecia areata är bättre känd som håravfall, som drabbar män och kvinnor. Enligt den UMMC, är denna typ av håravfall permanent. Alopecia areata, å andra sidan, kan ofta stoppas. Denna typ av håravfall uppstår när immunsystemet angriper dina hårsäckar. Västerländska behandlingar för alopecia areata inkluderar kortikosteroider, en biotin tillägg och aromamassage.

ayurveda

Detta system av läkemedel utvecklats i Indien flera tusen år sedan och används fortfarande idag. Enligt den nationella center för komplementär och alternativ medicin, använder ayurvedisk medicin örter, specialdieter och massage terapi för att behandla tillstånd som sträcker sig från alopeci till matsmältningsbesvär. Målet med ayurvediska medicinen är att rengöra och balansera kroppen. Utövare tror krämpor härrör från en obalans i kroppens konstitution, kallad "prakriti" eller kroppens livskrafter, som kallas "doshas." Eventuella behandling som ordinerats är unika för den enskilde eftersom inga två personer har samma prakriti eller doshas.

Håravfall och Pitta

I den ayurvediska system för medicin, håravfall kopplad till en viss dosha kallas "pitta" representerar överskott kroppsvärme. I "Ayurveda för hälsa & välbefinnande," författaren Shanti Gowans konstaterar att personer med dominerande pitta tenderar att uppvisa rejäla aptit, hög kroppstemperatur, håravfall eller skallighet, fett hår och en predisposition för grått hår, ofta i unga år. För att motverka dessa egenskaper, måste du balansera din pitta. Gowans föreslår du konsumerar kylning livsmedel och drycker såsom mjölk och söt frukt, meditera för att frigöra överskott ilska och tillbringa så mycket tid som möjligt nära kylning lugnande platser såsom sjöar och trädgårdar.

Naturläkemedel

I "Simple ayurvediska prövning," Dr HS Puri rekommenderar en tvådelad strategi för behandling av håravfall. Puri föreslår du anta en balanserad kost, eftersom håravfall orsakas ofta av dålig kost, och massera håret och hårbotten med Brahmi och bhringraj olja. De traditionella latinska namnen på dessa örter är Centella asiatica och Förmörkelse alba, respektive. Online hälsokostbutiker erbjuder billiga flaskor av varje.

överväganden

Varje gång du använder icke-västerländska healing tekniker, tala med din läkare. Hon måste vara medveten om allt du gör när det gäller kost och livsstil. Om du bör utveckla en allergisk reaktion eller annan komplikation baserad på en växtbaserade behandling, är det viktigt att hon har full förståelse för din hälsa regim för att diagnostisera och behandla dig snabbt, korrekt och effektivt.