XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fem typer av kirurger


Det finns många olika typer av kirurger, var utbildad för att specialisera sig på kirurgisk behandling av ett visst område i den mänskliga kroppen. Många kirurger väljer att fokusera på en specialitet inom sin disciplin, såsom en neo-natal förlossningsläkare som arbetar med tidigt eller en till två månader gamla spädbarn.

General kirurg

Allmänna kirurger diagnostisera och behandla olika sjukdomar, skador och sjukdomar i bålen. De fokuserar på bukorganen, matsmältningskanalen och mjuka vävnader. Läkare som utbildats i disciplinen allmän kirurgi måste veta hur man känner igen ett fullt spektrum av symptom. De har en praktisk kännedom om ett brett spektrum av tillstånd som kräver kirurgisk behandling. Allmänna kirurger uppnå en omfattande kunskap om sjukdomar och villkor samtidigt som betjänar deras allmän kirurgi hemvist.

neurokirurg

Neurokirurger är läkare som specialiserat sig på operationer i hjärnan, skallen, ryggmärgen och perifera nerver i det centrala nervsystemet. De utför operationer för att minska trycket och blödning inne i skallen från skallskador, hjärnaneurysm, bölder och tumörer. Neurokirurger behandla tillstånd och sjukdomar, såsom epilepsi, hydrocefalus och stroke. De använder tekniker inklusive endoskopisk och robot operation för att avlägsna hjärnan och hypofysen tumörer utan att skada andra delar av hjärnan.

Hjärtkirurg

Även kallade hjärtkirurger, hjärtkirurger arbetar på hjärt-kärlsystemet, inklusive hjärta och dess större fartyg och artärer. De behandlar hjärtsjukdomar och korrigera medfödda hjärtfel. Till uppgifterna hör kranskärlsbypassoperationer och reparation av aneurysm i aorta. Hjärta kirurger behandla kranskärlssjukdom med förfarandet i angioplastik. Läkarna använder öppen hjärtkirurgi för att reparera och byta ut hjärtklaffar. Anordningar såsom snäppa implanteras av hjärtkirurger. Massiva hjärtattacker kräver hjärttransplantationer.

Plastikkirurg

Plast eller rekonstruktiv kirurger verksamma på kroppens hud och mjukdelar. De gör hudtransplantation för att hjälpa brännskadade avkrävdes sina epidermala skikt. Plastikkirurger rekonstruera och reparationsområden mjukvävnadsskada och förlust av allvarliga olyckor eller tidigare operationer. Vissa plastikkirurger specialiserar sig på kosmetisk kirurgi för att förbättra patientens utseende. Dessa operationer inkluderar näsplastik, ansiktslyftningar, fettsugning och kvinnliga bröstförstoring eller reduktion. Mindre förfaranden inkluderar tatuering, vårta och mullvad borttagning.

Obstetriker

Förlossningsläkare är kirurger utbildade för att leverera barn. De ger vård för mamman och hennes foster före födseln. Obstetriker övervaka normala förlossningar och behandla onormala leveranser såsom sätes födslar och leverans högrisk, inklusive mammor med preeklampsi. Förlossningsläkare utföra kejsarsnitt för att kirurgiskt avlägsna barn från moderlivet.