XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man håller Score i volleyboll


Volleyboll ger en hel del spännande och tillbaka åtgärder genom att det mottagande laget att omedelbart återfå innehav av tjäna om det vinner rallyt.

Instruktioner

1 Award tjänstgör laget en poäng om den mottagande laget gör att bollen vidrör marken inom sin halva av spelplanen, träffar bollen out of bounds, träffar bollen mer än tre gånger utan att skicka den över nätet eller på annat sätt bryter mot reglerna av spelet.

2 Award tjänar till mottagande lag om tjänstgör laget begår någon av de fel som nämnts ovan - men inte tilldela en punkt till något av lagen.

3 Vinn spelet genom att vara det första laget att nå ett resultat på 15 poäng medan det andra laget poäng är 13 poäng eller lägre - eller är laget med den högsta poängen när matchklockan går ut.

Tips

  • I Rally Point System, det lag som vinner bollen får poäng oavsett om det är servering eller mottagande lag. Ett lag vinner en rally när det andra laget begår ett fel.
  • Matchklockan går ut efter att bollen har varit i spel i nio minuter. Bollen är i spel mellan en serve och slutet av ett rally. En rally slutar när ett lag begår ett fel.
  • Om spelet är bundet när matchklockan löper ut, lag spelar en "sudden death" match där det första laget att poäng vinner spelet.