XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur är din Period annorlunda när du & # 039; re gravid?

För de flesta kvinnor, perioder är inte bara annorlunda när de är gravida - de är obefintlig. Detta har att göra med fysiologi normala reproduktionscykler jämfört med fysiologin för graviditet. En gravid kvinnas kropp inte längre förbereder sig för graviditet varje månad, vilket leder till betydande fysiska och hormonella skillnader från normala reproduktionscykler.

Fungera

Funktionen hos en period då en kvinna inte är gravid är att förbereda kroppen för graviditet och redo ett ägg för befruktning varje månad, förklarar Dr Lauralee Sherwood i sin bok, "Human Physiology." En gravid kvinnas kropp behöver inte förbereda ett ägg för befruktning, eftersom hennes kropp vet att hon redan är gravid. Som sådan hennes livmoder - redan i färd med att stödja ett växande foster - skulle inte kunna acceptera en ny implanterad befruktat ägg. Som sådan skulle en period under graviditeten tjäna något användbar funktion.

Tidsram

Kvinnor märker först en förändring i deras menstruationscykeln i enlighet med graviditet strax efter befruktningen. Detta beror på att ett ägg är mogen och redo att befruktas cirka två veckor efter den första dagen av en kvinnas sista menstruation - ett datum som faller ungefär två veckor innan hennes nästa menstruation för kvinnor med 28-dagarscykler. Enligt Heidi Murkoff och Sharon Mazel i sin bok, "vad som väntar när du väntar" en kvinnas missade första perioden bör komma cirka 14 dagar efter befruktningen, om hon är gravid.

överväganden

Menstruationen är resultatet av fluktuerande hormoner, konstaterar Dr. Sherwood. En gravid kvinnas hormoner inte fluktuerar. Istället bo ganska stabilt under hela graviditeten, men nivåerna av vissa hormoner kan klättra något medan andra faller något. Det tar fallande östrogen och progesteron för att stimulera livmoderslemhinnan för att kasta, vilket ger en period. Eftersom östrogen och progesteron nivåer både bo högt genom graviditet, slemhinnan i livmodern förblir intakt, vilket orsakar en avsaknad av menstruation.

missuppfattningar

Medan många kvinnor tror graviditet är en garanterad nio månader inga perioder, har vissa kvinnor fortsätter faktiskt att gå igenom sina graviditeter. Mycket sällan, konstaterar Dr Raymond Poliakin i sin bok, "Vad du trodde inte att Fråga din barnmorska," kvinnor kan blöda lite vid normal tid varje månad. Detta typiskt inte påverkar lönsamheten av graviditeten, men så länge blödningen är ljus.

expert Insight

För de flesta kvinnor, blödningar under graviditeten är inte på grund av en period, men någon annan orsak. Dr. Poliakin varnar för att kvinnor som upplever blödningar under graviditeten bör kontakta sina förlossningsläkare, speciellt om blödningen är förknippad med smärta eller magkramper, eftersom detta kan vara ett tecken på en hotande missfall. Däremot konstaterar han att blöda efter en intern examen eller samlag är normalt - och är sannolikt inte en orsak till någon oro.