XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka är fördelarna för barn att äta hälsosamt?


En viktig orsak till att föräldrar och vårdgivare bör främja en sund barndom näring, enligt Centers for Disease Control and Prevention (CDC), är att bromsa epidemin av övervikt och fetma bland barn. Från och med 2008, uppskattar CDC cirka 17 procent av 2- till 19-åringar i USA är överviktiga. Inte bara äta mycket väl bidra till en hälsosam vikt, vilket bidrar till god fysisk och psykisk hälsa, men det kan också påverka studieresultat.

Fysisk hälsa

Antalet överviktiga barn i USA mer än tredubblades mellan 1980 och 2008, rapporterar CDC. CDC hävdar många barn konsumerar mer kalorier än de bränner. Denna "kalori obalans" leder direkt till övervikt och fetma. Tillsammans med regelbunden fysisk aktivitet, kan hälsosam kost förhindra problemen med en ohälsosam vikt. Till exempel, bland ett representativt urval av 5- till 17-åringar, approximerar CDC 70 procent av överviktiga ungdomar har åtminstone en riskfaktor för hjärt-kärlsjukdom. Överviktiga barn är mer benägna att vara överviktiga som vuxna, vilket ökar risken för flera sjukdomar, bland annat cancer, diabetes och artros. CDC varnar också för att förbindelser mellan barnastma och sömnapné och övervikt och fetma.

Mental hälsa

CDC: s övergripande tema är att barn som upprätthåller sunda matvanor tillsammans med en fysiskt aktiv livsstil tenderar att vara normalviktig. Inte bara en hälsosam vikt hålla barnen fysiskt friska, men det bidrar också till att låta den psykiska hälsan. Till exempel, CDC förklarar att feta barn ofta möter sociala stigma. Genom att hålla sig till en hälsosam diet, ditt barns chanser att undvika fetma ökar. Detta minskar sannolikheten att han kommer att ta itu med frågor som låg självkänsla och depression, som båda kan dröja i vuxen ålder.

Akademisk prestation

Frukost börjar inte bara dagen från en bokstavlig synvinkel, men det banar väg för att förverkliga fördelarna med god näring. Mayo Clinic hävdar att äta en bra frukost bidrar till att öka barns koncentrations, problemlösningsförmåga och kreativitet. Det främjar också fysisk aktivitet, som arbetar i samförstånd med en smart diet. Mejerirådet av Californien förklarar att en lämplig frukost leveranser rikliga mängder av vitaminer och mineraler barn behöver för att trivas. Barn miste om deras behov intag av näringsämnen, såsom vitamin B och magnesium, tenderar att vara irriterad, apatiska och slöa. Dessa negativa tillstånd skada inlärningsprocessen. Mayo Clinic föreslår en frukost som innehåller fullkorn, magra protein, magra mejeriprodukter och frukt och grönsaker. En hel korn av spannmål med mjölk, en skiva fullkornsbröd med jordnötssmör och en kopp 100 procent fruktjuice utan tillsatt socker passar räkningen, enligt Mayo Clinic experter.