XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kamma håret noggrant med en särskild fintandad kam köpt från ett apotek är ett effektivt sätt att bli av med nits, löss ägg. Emellertid kan processen inte forceras eftersom syftet är att ta bort alla ägg från håret och hårbotten. Även om du kan kamma igenom torrt eller vått hår, är det lättare om du schampo och skick först, särskilt om håret är lång. Rusar processen besegrar objektet, så ta din tid.

Instruktioner

Nit Removal

1 Tvätta och tillämpa massor av balsam i håret; sedan använda en normal kam för att bli av trassel. Om håret är lång och tjock, del håret i sektioner och arbetar systematiskt med hjälp av nit kam. Starta vid mitten av framsidan av hårbotten och ta en liten del av håret. Placera nit kam direkt på hårbotten och kamma från rötterna fram till slutet av varje hårstrå ordentligt.

2 Skölj kammen regelbundet eller använda en vävnad för att bli av med nits som du fortsätta processen. Pin varje avsnitt av hår ur vägen för uncombed hår som du går, för att undvika nytt angrepp.

3 Följ samma process systematiskt för alla delar av håret, inte att förglömma bakom öronen och nacken. Spraya håret med vatten om det blir för torrt för att kamma lätt. Skölj hela huvudet med vatten när du är klar med jobbet.

4 Kasta påsen med vävnaderna i en papperskorg utanför huset om du använt denna metod.

5 Upprepa samma process var tredje dag för ett par veckor för att se till att du tar bort alla nya löss, enligt Dr Ruth Livingstone, en läkare i Stamford, England.

Tips

  • Om ditt barn har nits, är det en bra idé att dela informationen med föräldrarna till de andra barnen i ditt barns klass och sedan ordna för alla att tvätta och kam för gnetter på samma kväll. Detta minskar risken för nits sprids.
  • Gör inte en stor sak om processen med ett barn, eftersom det kan bli stressigt och traumatiskt. Försök att göra det roligt och en del av en rutin.
  • Ju längre hår mer noggrant måste du schampo och villkor; överväga kort hår om problemet håller återkommande.
  • Stressa inte processen eller om du riskerar att lämna en eller två ägg bakom. Räkna med tvätt och kamning att ta cirka 30 minuter.
  • Vem som helst kan få nits, inte bara barn.