XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hemlagad Boat Top


Efter att ha tittat på en lista över material och ta en allvarlig inventering av dina fiberglassing eller sömnad färdigheter och färg mening kan man faktiskt kunna bygga en anständig hardtop eller Bimini suffletten för din båt billigare, med en bättre passform och - eventuellt --more billigare än kan du köpa och installera en färdig toppen.

hardtop

En hardtop för en båt är som hardtop för en bil; dess tillverkade av samma typ av material som din båt och är inte flexibel. Det måste "bort", medan land, eftersom det inte kan ske med dig.

Glasfiber båda sidor och alla kanter av ett ark, eller ark, av marinplywood med tillämpning av epoxi. Lägga ark av glasfiber duk på hartset, att trycka duken ned i hartset med en spackel. När hartset härdar, sand glasfiber och harts med 220-slippapper och upprepa processen. Glasfiber både toppen och botten av plywood, och runt kanterna, om flera lager av glasfiber tills du har en "glasfiber sandwich" med en glasfiber utanför och en marin plywood kärna.

När du har gjort din "sandwich" kan du göra stöd för att hålla upp, av PVC eller aluminiumrör, förankras dina däck med kommersiellt tillgängliga fästen eller fästen du tillverka.

Bimini Toppar

En Bimini toppen är en duk canopy, sträckt över en övre stödram, som därefter är uppburen ovanför däck. Du kan göra ramarna genom att gå en-tums aluminium eller PVC-rör eller slangar tillsammans med "T" lederna.

Fäst snaps till kanterna på duken du tänker använda för trädkronorna och du kan rulla kanten av duken över rören och knäppa trädkronorna på plats.

Baldakinmaterialet kan vara naturlig bomull duk eller det kan vara en av de nya syntet som motstår mögel och mjöldagg. Som med hardtop, kan du använda kommersiellt tillgängliga fästen eller hemlagad fästen för att hålla PVC eller aluminium "ben" till dina däck eller sidor. De kommersiellt tillverkade fästen har en fördel: de kan vika ner, vilket innebär att du har en sufflett för din båt.

Förankring toppen till din båt

Kommersiellt tillverkade fästen för att fästa den övre till din båt fäster relingen (toppen av sidorna av båten), skenor din båt eller däcket på din båt med ett par skruvar och en skruvmejsel. När de är fästa, du behöver bara glida stöd tjänster till dem.

Hemlagad fästen kan göras från en liten bit av PVC-rör, med en inre diameter (ID) är något större än de stödstolpar. Klipp en bit rör med en ID som är 1/8 tum större än din stödstolpar och åtminstone 3 inches lång. Måla rörsegmentet gul. Borra en 1/2 tums hål genom ena sidan av denna lilla rörsegment. Fäst ena änden av rörsegmentet till däck med epoxilim tätningsmedel. Slip stödröret in i rörsegmentet och skruva en # 14 träskruv, 1 tum i längd, in i hålet du borrade i sidan av rörsegmentet, för att hålla stödröret på plats.