XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Tredagars mässling är en virusinfektion som kan orsaka hudutslag bildas på kroppen och andra symptom. Mässling är inte livshotande, men kan orsaka utvecklingsproblem i ofödda barn vars mödrar har kommit i kontakt med sjukdomen. Att korrekt diagnostisera tredagars mässling, besöka din läkare för en hud eller blodprov.

Instruktioner

Hur identifiera tredagars Mässling

1 Mässling kan kontrakteras genom luft eller nära kontakt med en annan person som har sjukdomen. Om du utvecklar influensaliknande symptom som huvudvärk, allmän trötthet, muskel- eller ledvärk, följt av hudutslag efter att runt stora grupper av människor, kan du behöva mässling.

2 Kontrollera din kropp för små röda knölar eller kluster av stötar. De flesta människor bryter ut i ett utslag några dagar efter contracting dig dagars mässling. Om ett sådant utslag utvecklas, bör du besöka din läkare och undvika att komma i kontakt med andra.

3 Övervaka din hälsa. Om du utvecklar en långvarig huvudvärk eller feber som är över 102 grader, bör du besöka din läkare. Andra symptom på tredagars mässling inkluderar rinnande näsa, överdriven svettning, muskelsmärta och extrem trötthet.

4 Besök din läkare att ha hud eller blodprov för att avgöra om du har tre dagars mässling. Eftersom symptomen på mässling är vanliga i andra sjukdomar, som har rätt tester utförda är det bästa sättet att avgöra om du har mässling.

5 ta mediciner som ordinerats av din läkare för att lindra symptomen av mässling. Vanliga läkemedel inkluderar Paracetamol att minska feber. Du kanske måste undvika kontakt med andra tills du inte längre smittsam. Detta kan ta upp till en vecka beroende på när du diagnosen.

Tips

  • Mässling vaccinationer finns tillgängliga och kan ges till barn under två års ålder. Många stater kräver barn får denna vaccination under denna tid.
  • Om du har mässling, undvika kontakt med andra människor, särskilt de som är gravida.