XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hjärtat konditionstest


Hjärt konditionstest utförs vanligen under medicinsk övervakning innan förfaranden som betonar hjärtat, såsom kirurgi, eller för att bestämma hälsan hos hjärta och hjärt-kärlsystemet. Vissa hjärt tester kan utföras hemma. Dessa tester ger en allmän indikation på hur frisk du är genom att mäta hjärt-, muskel och lunghälsa. Friska vuxna behöver inte schemalägga hjärt förfaranden, även om övervakning av din hälsa genom att utföra regelbundna at-home övningar rekommenderas.

EKG Tester

Elektrokardiogram (EKG) tester utförs för att ta reda på om ditt hjärta slår normalt och att vara säker på att det inte är skadad eller under onormal belastning. När EKG tester görs i samband med monitorering av blodtryck, läkare har en ännu bättre uppfattning om hälsan hos ditt hjärta. Cardiograms är användbar för att mäta och övervaka hjärthälsa efter en hjärtattack, för de människor som lider av högt kolesterol och för de människor med förstorade hjärtan. Även om det inte smärtsamt eller fysiskt påfrestande, bör Cardiogram test endast utföras under medicinsk övervakning.

Eko-Cardiogram Tester

Eko-Cardiogram tester utförs av skäl som liknar dem för Cardiogram tester: högt blodtryck, historia av hjärtattacker eller högt kolesterol och förstorade hjärtan. Eftersom eko-kardiogram ger din läkare med en bild av insidan av ditt hjärta, kan denna typ av test användas för att detektera mindre uppenbara hjärt frågor såsom blåsljud, hjärtklaffs hälsa och möjligheten av en framtida hjärtattack. Beroende på kvaliteten och subtila bilderna din läkare hoppas att producera, kommer hon antingen placera en sond på bröstet eller infoga ett i halsen. Du kan uppleva lindriga besvär men testerna är i huvudsak smärtfritt.

Hjärtat stresstester

Hjärtstresstester administreras ofta av läkare som har anledning att oroa sig för hjärt hälsan hos personer med sjukdomar som diabetes, som är betydligt överviktiga eller som har extremt stillasittande livsstil. Hjärtstresstester används för att bestämma puls priser för träningsprogram. Target hjärtfrekvens indikerar hjärtat pumpar syrerikt blod till musklerna utan att orsaka onödig stress muskler, lungor eller hjärna. Hjärtat stresstester får endast utföras under medicinsk övervakning.

Hem Cardiac konditionstest

Utvecklat av kanadensiska kardiologer tillåter Home Cardiac Fitness Test deltagarna att identifiera sig som tillhörande en av tre kategorier av hälsa: oönskade, minimi- och rekommenderade. Vid utformningen av testet, forskarna ingår ämnen som sträcker sig i ålder från 15 till 74; därför, resultaten och efterföljande klassificeringar är realistiska och korrekta. Testet består av en serie stegsekvenser som ökar i hastighet och är utformad för att testa hjärtfunktionen och syreförbrukning. Mer information om testet kan hittas i Canadian Medical Association Journal.