XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man bygger upp anaerob uthållighet


Anaerob betyder "utan syre", vilket innebär att det är övning som är kort och intensiv nog att kroppen inte har tid eller energi att sätta syre till musklerna. Snarare använder den bränsle i dina muskler för att ge dig den energi du behöver för att sprint, lyfta en tung vikt eller utföra andra högintensiva, låg varaktighet motion. Att bygga din anaerob uthållighet är en fråga om konsekvent driver din kropp; som med allt annat, gör gradvis övning ger färdighet, så du behöver för att utföra anaerob aktivitet ofta och höga intensiteter.

Instruktioner

1 Välj en kardiovaskulär aktivitet. Medan tyngdlyftning och hjärt arbete kan både förbättra din anaerob uthållighet, bör du välja en kardiovaskulär aktivitet eftersom det är lättare att öka och minska intensiteten smidigare. Så kan du välja löpning, simning, rodd eller något annat som använder stora muskelrörelser för att få blodet rinnande.

2 Subtrahera din ålder från 220 för att uppskatta din maxpuls. Om du är 30, är ​​din maxpuls 190.

3 Gör din hjärt-verksamhet för omkring två till fyra minuter, tills din puls på ungefär 65 procent av din maximala.

4 Öka hastigheten eller intensiteten i träningen för ett angivet intervall. Detta intervall måste vara under en minut, och du behöver arbeta tillräckligt hårt att pulsen når 95 procent av sin maximala. Intervallet kan vara fem sekunder, 10 sekunder, 30 sekunder eller en hel minut.

5 Sakta ner för dubbla längden på intervallet. Pulsen ska komma tillbaka ner till 65 procent av din maximala.

6 Upprepa ett annat intervall, och upprepa processen i 20 minuter.

7 Minska längden på dina viloperioder varje gång du misslyckas med att nå 95 procent av din maxpuls. Dina arbetsintervall bör så småningom vara samma längd som din vila intervall.