XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kalorier i en kopp Turkiet Chili

Turkiet chili är en sund maträtt - en som du kan hitta ett recept i South Dakota Diabetes Control Program kokbok. Turkiet chili är låg i kalorier och endast innehåller 1 g fett per portion.

kalorier

En portion av kalkon chili innehåller 303 kalorier när beredd med 2 koppar kokt kalkon, ½ varje lök och grön paprika, en kopp vatten, 16 uns av kokta bönor, 6 uns av tomatpuré, 28 uns av konserverade tomater och chili och vitlökspulver.

överväganden

För att sänka halten av kalkon chili kalori, lägga till färre bönor och mer grönsaker till denna maträtt. Två koppar kokta bönor innehåller 440 kalorier, medan en halv kopp grön paprika innehåller endast 20 kalorier. En halv kopp lök innehåller 45 kalorier. Du kan också ta bort en kopp bönor, ersätta den med ½ kopp majs.

Varning

Att äta råa bönor är associerad med en matförgiftning kallas fytohemagglutinin, vilket kan orsaka kräkningar och diarré. För att undvika att bli drabbad av fytohemagglutinin använder konserverade bönor, eller blöt råa bönor i vatten för inte mindre än fem timmar, avlopp, tillsätt färskt vatten och koka bönorna för inte mindre än tio minuter innan kombinera bönor med de andra ingredienserna i kalkon chili.