XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Det bästa sättet att lära ett barn att cykla

Din pappa kan ha lärt dig att cykla genom att hålla din cykel, körs parallellt med dig och lansera dig tills du kan stanna upp själv. Denna metod, medan det kan vara effektivt, blir ofta en bokstavlig snabbkurs, som den försöker att lära flera färdigheter på en gång. En mer effektiv undervisningsmetod isolerar dessa färdigheter, att låta ditt barn långsamt bli bekväm med alla aspekter av cykling. Viktigast bör lära ditt barn att cykla har en grund i säkerhetskunskaper.

Steg 1

Välj en passande cykel för ditt barn. Den internationella cykel fond rekommenderar en cykel liten nog så att sätet kan sänkas till där ditt barns fötter kan röra på marken.

Steg 2

Granska grundläggande cykel säkerhetsregler med ditt barn. Detta inkluderar vistas på höger sida av vägen, lyda stoppskyltar och trafiksignaler och stoppa innan gatan från en utfart. Kör rött ljus eller stoppskyltar och ridning slarvigt på gatan tillsammans står för ungefär två tredjedelar av olyckor auto / cykel, enligt Cykelhjälm Safety Institute.

steg 3

Omfattning ut en plats för ditt barns första åktur. Helst bör du hitta en bred, gräsbevuxen plats med en liten lutning, följt av en lång sträcka av plan yta. Spärr att hitta en stenlagd yta utan trafik som är antingen platt eller endast något sluttande. Se till att det är tillräckligt bred för att möjliggöra varv.

steg 4

Utrusta din barn med skyddsutrustning. Detta inkluderar en hjälm tillsammans med handskar, knäskydd och armbågsskydd för att skydda mot repor.

steg 5

Lär ditt barn att balansera på cykeln. Med sätet sänks, har ditt barn montera cykel på toppen av backen, hålla fötterna på marken. Utan att använda pedalerna, har ditt barn lyfta hans / hennes fötter från marken och förblir balanseras som cykeln rullar sakta nerför sluttningen. Kör längs cykel om ditt barn begär det, men undvika att hålla på cykeln för att stabilisera den. Upprepa detta tills barnet kan gå en bra bit utan att falla eller stoppa cykel med fötterna.

steg 6

Har ditt barn åka ner för backen med fötterna på pedalerna. Efter några lyckade körningar, har barnet börjar trampa som cykeln rullar nedför backen. Stegvis höja sitsen mellan körningarna.

steg 7

Flytta till den plana delen av din träning område och låt ditt barn börjar cykeln från stillastående. Har honom montera cykeln och börja trampa, försöker att hålla så rak av en linje som möjligt. Också använda denna tid för att lära barnet att använda bromsarna.

steg 8

Undervisa vrida färdigheter. Stress som svarvning sker mer med kroppen än styret. Berätta ditt barn att innan en sväng, ska hon sakta ner, lutar något i tur riktning och vrid styret något i den riktningen. Skarpa svängar på styret kan orsaka spill.

varningar

  • Håll dig borta från områden med trafik tills ditt barn mästare ridning utan wobbling och kan skickligt bromsa och vända.
  • Även när du följer dessa steg, är det svårt att helt undvika fallolyckor. Ge ditt barn en liten bakgrund i gymnastik, särskilt tuck-and-roll, kan bidra till att undervisa säker fallande teknik, enligt San Francisco Bicycle Coalition.
  • Stödhjul är bra att låta små barn rida tillsammans med sina äldre vänner, men de gör lite för att lära riktig cykelteknik, enligt International Bicycle Fund. Även om ditt barn redan har cykla med stödhjul, fortfarande lära rida igenom alla stegen ovan.

tips

  • Heap beröm på barn efter varje lyckad körning, och ha tålamod och uppmuntrande efter missöden.
  • Du kan ta bort pedalerna när undervisa balans, även om detta inte är nödvändigt i de flesta fall, enligt International Bicycle Fund.

Saker du behöver

  • liten cykel
  • Hjälm
  • Handskar
  • Knäskydd
  • Armbågsskydd