XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Kännetecken för olika förar Axlar


Ett golfklubbskaft skulle kunna anses vara en klubb motor. Golfare skiljer sig i sin sving hastighet, rytm och timing, bollflykt och riktning och klubbskaftet och huvudet måste vara i ständig "kommunikation" och synkronisera. Fel typ av axeln kan förlora golfaren värdefull distans, noggrannhet och sköt form. Axel tillverkare tillgodose detta genom att göra en mängd olika axlar för att passa olika spelare stilar, från stål, grafit eller titan.

Styvhet

Styvhet är definitionen av böjningsegenskaperna hos klubban under applicering av vikt. Hastigheten av spelarens swing bestämmer styvhet krävs. En generell regel för de snabbare svinghastigheter är att använda en styvare skaft. Detta undviker dina händer och axeln kommer genom kontaktpunkten och lämna en eftersläpande klubbhuvud. Om du har en låg svinghastighet sedan mer flexibla axlar kommer att skicka bollen vidare till nedgången.

Vridmoment

Vridmomentet är ett betyg som ges till en grafit golf skaft för att visa vridande rörelse av axeln genom träffen. En tillverkares betyget på mellan 4 och 6 grader av vridmomentet är att föredra. En långsammare swinger kommer att gynnas av en axel med mer vridmoment i spetsen, medan en snabb swinger kommer att tycka att vridmoment i axeln kan justera klubbhuvudet, påverkar riktning.

Bend Point

Böj punkt definierar den punkt där axeln böjer påverkar skottet bana. Ju högre denna punkt är på axeln, den undre banan för kulan. Böjen punkten kan påverka den "känsla" av skaftet.

Vikt

Vikt spelar en faktor. Golfare med snabbare svinghastigheter bör använda en tyngre skaft för att underlätta kontrollen. En lättare, mer flexibel, axel kan leda till släpar klubbhuvuden och förlust av riktning. Vikten av axeln är också viktig för känslan av klubban i golfarens händer och under rytmen av svingen.

Längd

Längden av axeln beror på höjden och räckhåll för den golfare. Som en allmän regel damer klubbar har kortare längd axlar. Axlar är anpassade för någon persons längd.