XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man kan förbättra ögonkontakt med ett litet barn

Lämplig ögonkontakt spelar en viktig roll vid icke-verbal kommunikation. I USA, visar självförtroende bra ögonkontakt, hjälper kommunicera känslor och låter någon vet att du är intresserad och uppmärksam på vad han säger. Genom att lära småbarn hur man gör bättre ögonkontakt, kan du ge dem de färdigheter som krävs för att bygga sunda relationer kommunikation.

Orsaker till dålig ögonkontakt

Småbarn kan undvika ögonkontakt av många olika skäl. Identifiera varför är ansvarig för ett barns dålig ögonkontakt kan hjälpa dig att räkna ut hur man bäst kan förbättra det. Småbarn som känner arg eller rädda kan uppvisa sin känslomässigt kaos genom att undvika ögonkontakt. Dålig ögonkontakt är också ett symptom på vissa villkor, till exempel en bilaga sjukdom, sensorisk bearbetning störning eller autism. I vissa fall, inte brist på ögonkontakt inte ens indikera ett problem. Vissa kulturer, såsom de i Japan och Latinamerika, lära barn att visa respekt genom att inte göra ögonkontakt.

Förbättra Ögonkontakt

Lär ditt barn hur man kan förbättra sin ögonkontakt genom att modellera bra ögonkontakt själv. När du pratar med honom eller när han talar till dig, se till att du ser honom direkt i ögonen. Om du stirrar på TV eller dator medan du pratar med honom, kan han tror att det inte är nödvändigt att se folk i ögonen när han kommunicerar. Ner på hans ögonhöjd för att göra det lättare för honom att göra ögonkontakt. Om han undviker att titta folk i ögonen, därför att han känner sig nervös, pressa honom att förbättra sin ögonkontakt kan förvärra problemet genom att göra honom att känna självmedveten. Istället arbetet med att bygga upp sin självkänsla, beskriver hans beteende i positiva ordalag - han är "reserverade" snarare än "blyg" - och ge honom utrymme han behöver för att känna sig bekväma nog att göra bra ögonkontakt.

sensorisk Överbelastning

Småbarn med autism eller en sensorisk bearbetning sjukdom kan undvika ögonkontakt, delvis eftersom de känner sig överväldigad med sensoriska stimuli. Att hitta sätt att minska sin sensorisk överbelastning gör det lättare för dem att få kontakt gott öga. Prata med en autistisk barn medan hon svänger. Så länge hon har roligt, kan rörelsen hos svängande hjälpa henne att se dig i ögonen. Eftersom ditt barn kan sakna de språkkunskaper för att berätta när hon känner sig överväldigad av sensoriska stimuli, ändra sin omgivning om du märker tecken på att stimuli från saker som lysrör eller ljudet av pennor sprätta gör henne obekväm.

Terapi

I vissa fall kan terapeutisk hjälp behövas för att förbättra ditt barns ögonkontakt. Arbetsterapeuter använda lekar för att lära småbarn sätt att automatiskt och på lämpligt sätt svara på den sensoriska stimuli som överväldigar dem. Om ett barn har en bifogad fil sjukdom, kan han undvika ögonkontakt som ett sätt att hålla folk på avstånd. Terapi som hjälper honom bygga upp bilagor till sina vårdgivare kan hjälpa honom att känna sig mer bekväm med den känslomässigt band som genereras genom att titta folk i ögonen.