XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Coreg är en betablockerare som är en typ av hjärtmedicin. Coreg förskrivs av läkare för personer som har haft hjärtinfarkt i det förflutna, har hjärtsvikt eller högt blodtryck. Coreg kan hjälpa ditt tillstånd genom att minska hur hårt ditt hjärta har att arbeta. I likhet med andra läkemedel Coreg kan orsaka vissa biverkningar, men det finns sätt att hantera dem.

Instruktioner

En uppmärksam på diet. Vissa människor kan ha viktökning som en bieffekt av att ta Coreg. Combat viktökning genom att äta en kost rik på friska magert protein som kyckling och fisk. Ät mat som grillas eller vita i stället för stekt. Lägg färsk frukt och grönsaker.

2 Limit körning när först ta Coreg. Yrsel och känsla som du kommer att svimma kan vara en bieffekt för vissa människor. Tills du avgöra om detta kommer att bli ett problem för dig, undvika att köra.

3 Utveckla en avkopplande sänggåendet rutin. Eftersom sömnlöshet kan vara en bieffekt, utveckla goda sömnvanor är viktigt. Gräns ​​koffeinhaltiga drycker och gör avkopplande aktiviteter innan sängen som att ta ett varmt bad, läsa eller lyssna på musik. Gå till sängs och vakna upp vid samma tidpunkt varje dag.

4 Takten själv under hela dagen. Vissa människor upplever trötthet när du tar Coreg. Cope med trötthet genom att ta regelbundna pauser under dagen. Överväga att ta en tupplur om det inte hindrar dig från att sova på natten. Måttlig motion om de godkänns av din läkare kan hjälpa till att minska trötthet.

5 Övervaka ditt blodsocker ofta om du är diabetiker. Coreg kan öka blodsockernivån. Tala med din läkare om olika sätt att upprätthålla en jämn blodsockernivå.

6 Var uppmärksam på allvarliga biverkningar. Allvarliga biverkningar är sällsynta men om de inträffar måste du omedelbart söka medicinsk hjälp. Allvarliga biverkningar extrem andfåddhet och andningssvårigheter, förvirring och bröstsmärtor.

Tips

  • Bara ta Coreg som ordinerats av din läkare.
  • Drick inte alkohol två eller tre timmar före eller efter intag Coreg. Det kan påverka hur läkemedlet släpps ut i blodet.
  • Undvik att bryta piller i hälften. Svälj den hel. Det är en förlängd frisättning medicinering. Bryta det kan störa hur mycket av läkemedlet frisätts initialt.