XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hjärt-kärlsystemet Motion


Övningar som främjar kardiovaskulär uthållighet som löpning, cykling och vandring är bra sätt att bygga en starkare hjärta och lungor, gå ner i vikt, öka ämnesomsättningen, och förebygga sjukdomar. När din kropp arbetar hårt, är ditt hjärta organ som ansvarar för leverans av näringsämnen dina muskler behöver. När du bygger hjärt uthållighet, kommer ditt hjärta att bli mer effektiva och hela din kropp kommer att känna skillnaden.

Hur det fungerar

När din kropp börjar arbeta hårdare för att köra, dina muskler är i större behov av färskt syre och behöver ett sätt att bli av med gifter som koldioxid och mjölksyra som bygger upp under träning. Ditt hjärta hjälper till med detta, och det gör dina lungor vilket är anledningen till både din puls och andning höjning med motion. Ditt blod transporterar syre från lungorna och levererar den till muskler och organ i nöd, och på vägen tillbaka genom cirkulationsspåret innebär det med den koldioxid som är den biprodukt av muskelaktivitet. Detta avsätts i lungorna där det sedan utandas. Denna cykel innebär den grundläggande funktionen av det kardiovaskulära systemet under träning.

I början av motion

Före start motion, genomgår din kardiovaskulära systemet en föregripande svar, enligt Sport-fitness-advisor.com. Pulsen börjar öka i väntan på aktivitet framöver. Så när du sträcker ut innan loppet, kan du märka en liten ökning i din puls när den börjar förbereda din kropp genom att få mer syre till dina muskler så det kommer att vara redo för träning. Detta är mycket mer märkbar före en tävling som ett maratonlopp, cykellopp, eller ens ett företag softball spel. Du kan känna dig orolig eller nervös, men det beror delvis på att kroppen förbereder.

under träning

Under träning, är ditt hjärta också ansvarig för att transportera värme från kärnan på huden för att hålla kroppen från överhettning. Den transporterar också och levererar näringsämnen och hormoner som förbrukas under träning. Som Sport-fitness-advisor.com berättar, när du har gjort en konditionsträning för en lång intervall når du vad som kallas steady-state puls. Det är när din hjärtfrekvens planar ut eftersom din ansträngning nivåer stanna konsekvent.

Byggnad Cardiovascular Endurance

Stärka ditt kardiovaskulära systemet genom motion tar engagemang. Inte bara är det viktigt att äta livsmedel som är låga i mättade och transfetter, kolesterol, kalorier och socker, men du måste träna regelbundet. Löpning och cykling är inte de enda former av konditionsträning. Styrketräning använder isolerade muskler, så det har en effekt på din puls, men inte en konsekvent, långsiktig effekt. I slutändan är någon övning bättre än ingen motion alls, men att rikta din kardiovaskulära systemet, särskilt du kan hoppa rep för 5 minuters mellanrum, elliptisk, springa, eller cykel på en stadig takt i 20-30 minuter, delta i på en klass som aerobics, kickboxning, eller boot-camp. Något som kommer att få din puls upp till 145-180 slag per minut är idealiskt för att stärka ditt kardiovaskulära systemet.