XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Behandlingar för Torra nariga läppar


Nästan alla upplever nariga läppar. Nariga läppar, eller keilit, orsakas av faktorer såsom miljön (vind, sol och kall, torr luft); uttorkning; irriterande som allergener i kosmetiska produkter, och slicka dina läppar för mycket. Spruckna läppar är obekväma och kan vara fula, men det finns många sätt att förbättra detta tillstånd.

Näring och naturläkemedel

Torra, nariga läppar kan behandlas naturligt hemma. Det enklaste sättet att behandla och förebygga nariga läppar är genom att hålla sig frisk. Konsumerar näringsrik mat som mjölk och grönsaker och dricka massor av vatten (särskilt varmt vatten) kommer att öka produktionen av fukt i dina läppar. Ta en multivitamin varje dag kommer att minska nariga läppar eftersom nariga läppar är ett tidigt tecken på näringsbrist. Undvika att konsumera alkohol och koffein, eftersom de båda torka vävnaden i dina läppar. Dessutom, för att förhindra chapping, avstå från att slicka dina läppar.

Läppbalsam och andra Cremes

Det är ett viktigt för dem benägna att spruckna läppar att alltid ha Chapstick eller andra läppbalsam tillgängliga. Läppbalsam med kakaosmör och bivax är bäst. Undvik att använda läppbalsam med smaker och fenol. En gång i veckan, använda en fuktighetskräm till dina läppar som kakaosmör eller aloe gel före sänggåendet. Detta kommer att hjälpa exfolierar läpparna. Gör detta oftare på vintern när dina läppar är mer benägna att bli torr och narig.

miljö Förfaranden

Miljön är en viktig orsak till torra, spruckna läppar. Sol, vind och luft allt dränerings fukt från läppar och få dem att bli knäckt och irriterad. Var noga med att ofta tillämpa läppbalsam som har SPF skydd, speciellt om du vet att du kommer att utsättas för solen under långa tidsperioder.