XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Sömn är kroppens sätt att få tillbaka. Sömn ger avkoppling i sinnet och musklerna, och medger reparation av skador på cellerna som sker under dagen. Men frågan om sovställning, är det bättre att sova på en rygg eller mage, kommer ner till individuella och medicinska tillstånd eller komplikationer.

Fördelar med sömn

Inte få tillräckligt med sömn kan orsaka en mängd problem. Från att öka smärtsymtom till minskade mental koncentration, dåliga sömnvanor, om det inte blir tillräckligt eller att få en dålig sömnkvalitet, kan störa övergripande wellness. Kronisk sömnunderskott kan öka risken för fetma och depression, men det kan också öka risken för sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdomar och vissa former av cancer.

Biverkningar av dålig sömn

Allmänna biverkningar av otillräcklig sömn kan påverka hela kroppen. Symptom inbegriper allmän trötthet, en ökning i smärta, klumpighet, irritabilitet och en ökad övergripande stressnivåer. Dålig sömn kan också påverka koncentration och minne, och i extrema fall kan leda till yrsel eller hallucinationer, och nedskrivningar av tal och vision.

Sömnsvårigheter höja nivåerna av hormonet kortisol. En kronisk förhöjning av detta hormon kan leda till försämringar immunitet, vilket gör dig mer mottaglig för sjukdom, och växlingen till blodsocker, vilket leder till viktökning, trötthet frågor och eventuella diabetes. Kortisol kan också minska saker som ben och muskler densitet.

tillbaka Sleeping

Sova på baksidan öppnar upp kroppen och ger inre organ mer andrum. Denna position gör att du kan vakna upp och känner mer utvilad. Däremot kan sova på baksidan öka snarkning problem och förvärra ryggsmärtor. För gravida kvinnor, rygg sova kan förstärka andning och matsmältningsproblem och minskad omsättning till mor och barn.

Korrekt Tillbaka sovställning

När du sover på rygg, är ryggraden trycks ner, plattas den naturliga kurvan. Denna positionering kan förvärra ryggsmärta, särskilt om det finns ett problem med de ryggradsdiskar. Gravitationen på skivorna och ökar onormal positionering. Med andra ord kan en utbuktning skiva förvärras genom kraften från gravitationen dra ut det ur normalläget. Om du föredrar att sova på rygg, användningen av en liten handduk rulle eller förstärka under knäna kan kraftigt minska belastningen på ryggen.

mage Sleeping

Medan utgifterna tid på magen är ett bra sätt att locka utbuktande skivor på plats, spenderar för mycket tid på magen kan öka tillbaka smärtsymptom. Mage sover kan också intensifiera nacksmärtor och dysfunktion eftersom halsen positionering typiskt ändras genom att vila huvudet till ena eller andra sidan. Denna stam i nacken kan orsaka en allmän värk eller smärta problem som strålar in i huvudet, axlarna eller bröstet.

Korrekt Belly sovställningar

När du sover på magen, är den naturliga svanken drivna. Detta orsakar överbelastning och klämning av onormala skivor när läget upprätthålls under en längre tid. Om du föredrar att sova på magen, placera en kudde under höfterna för att minska överdriven krökning av ryggraden. Använda en donut kudde för att tillåta normal positionering av huvudet och halsen.