XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Kalorier i Glutenfria Pasta

Många människor vänder sig till glutenfri kost med hopp om att förbättra hälsoproblem eller gå ner i vikt. Den ökande populariteten för dessa dieter har lett till allmän tillgång till glutenfria pasta, var och en med sin egen karaktär och med viss variation i kaloriinnehållet och näringsmässiga data.

typer

De många olika typer av glutenfria nudlar har var sin egen smak och konsistens. Välj bland produkter gjorda med ris, majs, quinoa, potatis, bovete, bönor, soja eller kelp. Titta också för olika pasta former, såsom Fettuccine, penne, snäckor, rotini, flugor, ravioli och couscous.

Fakta

Spannmålsbaserade glutenfri pasta ger ungefär samma mängd kalorier som vete nudlar: cirka 200 kalorier per kopp, kokta. Bean nudlar, såsom de som tillverkas av svarta bönor eller mungbönor, ger en liknande mängd kalorier men betydligt mer protein. För glutenfria nudlar som är nästan kalorifritt, prova shirataki eller kelp nudlar.

Tillgänglighet

Många livsmedelsbutiker bär nu glutenfria nudlar, men naturliga marknader brukar erbjuda ett bredare urval, även om butiken är ganska liten. För att hitta mycket låg kalori shirataki eller kelp nudlar, kontrollera den kylda delen av hälsokostbutiker och asiatiska marknaderna.

tips

Det finns inte mycket utrymme för misstag vid matlagning glutenfri pasta. Olika produkter ange olika tillagningstider; Om du KOKA dem, kommer de att falla sönder. Du behöver inte laga kelp eller SHIRATAKINUDLAR; de kommer redo att äta.