XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vad finns tre Baljväxter?


Baljväxter är växtbaserade medlemmar av ärt familjen, som kännetecknas av ätbara frön som växer på skida. Baljväxter innehåller en rad näringsämnen, inklusive protein, fibrer, antioxidanter, B-komplex vitaminer, järn, tiamin, folsyra och niacin. Baljväxter är också låg fetthalt. Hälsoeffekter förknippade med konsumtion av grönsaker inkluderar förbättrad matsmältning, sänka kolesterolnivåer, minskad risk för hjärtsjukdomar och blodsockerreglering. Bönor, ärter och linser finns tre typer av baljväxter.

bönor

Bönor är frön som produceras av fasta skaft baljväxter. Bönor kommer i en mängd olika former, storlekar och färger. Populära böna sorter är pinto bönor, svarta bönor, vita bönor, kidneybönor, sojabönor, marin bönor, limabönor och smör bönor. Bönor kan ätas rå, grodda eller kokta, och kan omvandlas till mjöl, soja och tofu. Bönor är låg fetthalt, och gå bra i grytor, chili, soppor och ris rätter.

ärtor

Ärter är ihåliga skaft medlemmar av baljväxter familjen. Ärter odlas i tre typer: gröna ärtor, snaps och snö ärter. Gröna ärter är söt i smaken med en stärkelse struktur och uppvisar likheter med gröna bönor. Snaps har runda baljor och en söt, gräsbevuxen smak. Snaps används ofta i asiatiska stir-frites. Snö ärter är ljusa gröna, med platta baljor och små frön. Ärter är mångsidiga och kan ätas råa rakt ut i trädgården. De arbetar också väl tillagas och serveras i pasta, sallader, soppor, rör-frites och sidorätter.

linser

Linser är en typ av baljväxter i samband med bönor och ärtor. Linser finns i flera färger, inklusive rött, grönt, gult, orange, brunt och svart. Linser säljs hela eller delade, och med eller utan deras skinn. Torkade linser kan lagras i upp till ett år i en lufttät behållare. Linser kräver matlagning och bör inte ätas råa. Till skillnad från bönor, behöver linser kräver inte blötläggning i vatten före tillagning. Kokta linser kan läggas till soppor, grytor, hamburgare och sallader.

jordnötter

Jordnötter tillhör baljväxter familjen. Odlas tunnelbana, den bruna skal eller pod av jordnötter innehåller två eller tre jordnötter frön. Jordnötter är högt kalori, men rik på näringsämnen. Jordnötter innehåller höga halter av fiber, protein, antioxidanter, vitaminer och mineraler. Jordnötter är en populär mellanmål mat kommersiellt tillgänglig i många former, inklusive rostade, råa, skalade, oskalade, saltade, osaltat och smaksatt. Hackade jordnötter kan läggas till många beredda maträtter för att ge smak och konsistens.