XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

3-pekare är ett bra skott i basket blev känd genom ett antal spelare i NBA, till exempel John Stockton, Ray Allen och Reggie Miller. 3-pekare fick först 1945 på ett college nivå spel. Avståndet för den 3-punkts linje från målet varierar beroende på den nivå av lek. 3-punkts skott har varit bärare av många sista sekund under i spelet i basket, binda eller vinna ett spel för laget att göra det sista skottet.

Instruktioner

Gör en tre-pekare i Basket

1 Lär dig ett bra hopp skott teknik. Den långväga skott kräver att du skjuta ifrån med benen, förlänga din armbåge och skaka på handleden med stor kraft för att skicka basket i korgen.

2 Föreställ bollen flyger genom luften och gå genom korgen med varje skott du tar.

3 Välj ett litet mål att kasta bollen till för ditt skott. Besluta om siktar strax över den del av fälgen som ligger närmast dig eller strax innan den del av fälgen längst bort från dig. strävar alltid till samma del av målet i förhållande till där du tar bilden.

4 Mät domstol och markera en linje på domstols 5 fot från korgen och varje fot från korgen upp till 20 fot. Den 20-fots märke är ett par inches längre än tre-punkts linje i high school och college, men hjälper dig öva skytte från en position där tårna är inte på linjen.

5 Göra korta hoppskott från 5 fot linje, sex fot linje och så vidare. Gör 3 skott innan du går till nästa rad. Lägg märke till hur mycket kraft som krävs för att göra varje skott eftersom du utvecklas till rader längre från korgen.

6 Fokus på att skjuta bollen med bara tillräckligt med kraft för att göra bollen gå genom korgen lätt. Om bollen fångar kanten, vill du att landa mjukt och gå igenom bågen på grund av underskruv.

7 Skjut 3-pekare från samma linje tills du kan göra minst fem i rad.

8 Få en känsla för hur långt du är från korgen så att du kan skjuta samma tre-pekare från olika platser utanför 3-punkts linje.

Tips

  • Håll ögonen på målet tills du ser bollen gör det till målet. Undvika frestelsen att titta på bollen lämna handen eller att titta på skott strax efter bollen lämnar dina händer.
  • Bli inte nedslagen genom att missa denna chans. Du kommer att få bättre ju mer du övar. Även de stora har strimmor av saknade många 3-pekare.