XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Ayurvedisk behandling för Ringorm


Ringorm (tinea) är en mycket smittsam svamp hudsjukdom som identifierats av inflammation i huden med en mörk röd-ring utslag. Lesionen sprider sig i ett cirkulärt mönster. Kallade dadru i ayurvedisk medicin, behandlingsmetoder är naturläkemedel och dietmedel.

växtbaserade pastor

Ayurvedisk healing använder växtbaserade pastor tillämpas på ringorm skada. Senapsfrö och Neem bladen eller extrakt rekommenderas. Bada i vatten tidigare kokas i Neem bladen två gånger om dagen under åtminstone en vecka.

topiska salvor

Om ringorm återgår efter att ha avslutat behandlingen, är topiska salvor Paradai eller Darughna direkt appliceras på ringorm lesionen.

förebyggande av kroniska

För att förhindra återkommande ringorm fortsätter med ayurvediska naturläkemedel för minst en vecka. God personlig hygien är nödvändig för att förhindra återfall och smitta.

Naturliga livsmedel diet

Hålla sig till en fruktbaserad kost under den första veckan. Senare äter grönsakssoppor innehållande spenat, rädisor och morötter med fullkornsbröd. Gröna sallader kan konsumeras med minimal användning av kryddor. Diet under behandling är choklad, sura eller konserver, te och kaffe.

undvika klåda

Klåda förvärrar ringorm, vilket resulterar i utbrott och blödning när huden är torr. Tillämpa kokosolja till den infekterade regionen för att hålla huden fuktig och rå papaya juice för att kyla huden.