XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vikten av mjölk i vår kost

Mjölk - även mjölkpulver - är en näringsrik och kostnadseffektiv källa till protein, mineraler och vitaminer. Ändå mjölk nu ofta skjuts åt sidan för att ge plats åt alltför söt läsk, saft och sportdrycker som bidrar tomma kalorier dieter redan så full av ohälsosamma val som många populationer nu upplever oöverträffade nivåer av kostrelaterade fetma, diabetes, hjärtsjukdomar och cancer. Byte av hög socker drycker med näringsrik mjölk är en kostomläggningen som bör uppmuntras.

Childhood: Mjölk kalcium Stöder fysiska och mentala utveckling

Barn ska serveras mjölk, inte hög socker drycker. Mjölk enastående protein är byggd av balanserade aminosyror som är biologiskt tillgängliga - det vill säga, lätt absorberas och används. Mjölkens kalcium stärker ett barns utveckla ben, tänder och hjärnvävnad, och bidrar till kemiska reaktioner på cellnivå som styr muskel- och neurologisk funktion. Berikade mjölk ger också vitamin D, en kritisk vitamin som hjälper kroppen att ta upp både kalcium och fosfor för ben integritet, främjar röda blodkroppar, hjälper matsmältnings och nervprocesser och stöder immunitet. Barn upp till 11 års ålder bör ges åtminstone två dagliga portioner av mjölk och mjölkprodukter.

Tonåren: Mjölk Bidrar hög kvalitet Nutrition

Tonåringar bör också ersätta sockrade drycker med mjölk. Eftersom ungdomar genomgår extraordinära fysiologiska förändringar, kräver de energi- och näringsrika livsmedel för optimal utveckling av hormonella, muskulösa, cirkulations och reproduktiva system. "Journal of American College of Nutrition" detaljer ökad kalcium krav särskilt under tonåren och förklarar vidare att tonåringar "kalciumintag måste åtföljas av fysisk aktivitet för att optimera ben kalcium integration, och att tonåren är den bästa tiden att öka bentätheten till omintetgöra senare livet benskörhet och osteoporos. De fantastiska fördelarna med Milk rekommenderar att en tonåring portioner av magra mjölkprodukter nummer tre eller fler, dagligen.

Vuxenlivet: kalcium Krav Fortsätt

Utan kalcium, vitamin D och fosfor, vuxna i alla åldrar riskerar ben degeneration, så mjölk förblir viktigt. Andra kalciumrika, nondairy livsmedel, såsom tofu, broccoli och spenat, verkar bra alternativ, men vissa innehåller föreningar som äventyrar upptaget av kalcium. Spenat är hög i oxalater som hindrar kalcium absorption och kalcium i andra grönsaker, som broccoli, är inte så lätt absorberas som kalcium i mjölk.

Laktosintolerans: Inte ett problem

Vissa vuxna saknar enzymet laktas, som produceras i tarmen, som smälter den mjölksocker laktos. Utan laktas att bryta ner det, kan mjölk orsaka betydande gastrointestinala besvär. Men mjölkprodukter med tillsats av laktas enzymer som marknadsförs just laktosintoleranta, ger mjölk fördelar utan någon matsmältningsbesvär. Stiftelsen för bättre hälsovård beskriver laktosintolerans som en gradvis utveckling och en som inte påverkar alla vuxna.

Lacto-Vegetarianianism och mjölk

Vegetarianer som konsumerar mejeriprodukter är särskilt medvetna om mjölkens förmåga att uppfylla sina dagliga krav på protein, kalcium och vitamin D. Mjölk innehåller alla nio aminosyror, vilket skapar en komplett protein. Cornell University dokumenterar uttömmande mjölk exakta kemiska profil, som beskriver mjölkprotein makeup: 82 procent kasein, som är rik på kalcium-öka fosfor; och 18 procent vassle, som finns i kommersiella proteinpulver. Dessa och mjölk andra näringsmässiga fördelar innebär att det tar bara tre dagliga portioner för mjölk att gynna någon.