XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Magmusklerna spelar flera viktiga roller. Magmusklerna ger stöd för bålen, hjälpa din kropp flytta och i andningsprocessen. Med så många roller att spela, är det viktigt att hålla magmusklerna starka och friska.

Identifiering

Magmusklerna består av fyra huvudgrupper. Men det finns faktiskt sex magmusklerna. Två av de viktigaste grupperna har två verkliga muskler. De fyra huvudgrupper är transversus abdominus, rectus abdominus, inre sneda muskler och externa sneda muskler. Magmusklerna som grupp hjälp med andningsprocessen genom att trycka på bröstkorgen för att driva luft ut ur lungorna.
Den transversus abdominus sveper runt bålen och är den djupaste av magmusklerna. Denna muskel kan inte röras från utsidan av kroppen. Den transversus abdominus erbjuder stöd för ryggen och hjälper till att stabilisera stammen. Hållning beror till stor del på den transversus abdominus.
Rectus abdominus är en muskel som när kontrakte har utbuktningar. Denna muskel är ofta kallad "sex-pack abs." Rectus abdominus är nära framsidan av bäckenet, mellan blygdbenet och revben. Även om denna muskel hjälper att bibehålla hållning, är det inte lika effektivt som musklerna som ligger närmare ryggraden, såsom transversus abdominus.
De inre sneda muskler är ett par av muskler som är belägna på vardera sidan av bålen, inuti höftbenen. Dessa muskler är den näst djupaste och rankas i effektivitet precis bakom transversus abdominus.
De interna sneda muskler arbeta tillsammans för att hjälpa till att rotera och böja bålen. För att vrida eller böja bålen på endera sidan, måste de interna sneda musklerna tillsammans.
De externa sneda muskler är ett par muskler belägna på vardera sidan av bålen nära framsidan av kroppen. Medan de yttre musklerna gör stöd hållning, de är mindre effektiva än de interna obliques och transversus abdominus.
I likhet med de interna obliques, de externa obliques hjälper till att rotera och böja torson. Snarare än upphandlande ihop som de interna obliques, den externa sneda kontrakt en i taget. Om en person böjer eller rotera åt vänster, höger interna sneda kontrakt och om en person böjer eller rotera åt höger, vänster interna sneda roterar.

fördelar

Fördelarna med att ha starka magmuskler inkluderar hjälpa en person andas bättre och bättre hållning som resulterar i mindre ryggsmärta, hjälpa en person att undvika skador när de utför uppgifter som sätter stress på ryggen och bålen, och hjälper kroppen att läka snabbare efter en skada eller operation för att ryggraden.
Det är viktigt att utöva magmusklerna på en regelbundet för att bibehålla den styrka som krävs för magmusklerna att effektivt lägre påfrestning på ryggraden under förflyttning.
De mest effektiva övningar för att stärka magmusklerna är urholka övningar och stärkande övningar. Urholkning övningar orsakar magmusklerna dras tillbaka mot ryggraden, medan stag övningar plattar magmusklerna.
Den mest effektiva urholkning motion innebär att suga i magmusklerna och hålla posen så länge som möjligt. Det viktiga är att suga i magmusklerna utan att flytta din ryggrad eller axlar. Denna övning kan göras från en sittande eller stående ställning. Stag övningarna ingår lockar och crunches som buken kritan, crossover kritan, sned kritan och halv curl. När du utför magövningar bör repetitioner långsamt: en repetition per två till tre sekunder.

Riskfaktorer

De riskfaktorer som är involverade i att ha svaga magmusklerna inkluderar smärta i nedre ryggen, sämre skydd för ryggraden och bäckenet under fysisk aktivitet, längre läkningsperioden efter en skada och mindre effektiv andning. Svaga magmuskler kan också orsaka bäckenet och nedre delen av ryggen för att absorbera mer kraft under rutin rörelser som lyft. Att behöva absorbera denna extra kraft kan riskera skador.
Som person åldrar, är det viktigt att upprätthålla starka magmuskler för att skydda ryggrad, höfter och bäcken.
Personer med svaga magmuskler är också större risk att drabbas av skador under mer aggressiva aktiviteter såsom löpning och sporta. När en skada inträffar, är läkningsprocessen längre och ofta mer smärtsamt för någon med svaga magmusklerna.

missuppfattningar

En av de vanligaste missuppfattningarna är att enbart motion kan skapa "sex-pack" abs. Oavsett hur mycket en person övningar, om det inte kombineras med en hälsosam kost för att minska kroppsfett, abs kommer inte ses. Huruvida rectus abdominus kan ses eller inte, är det redan formad som en sex-pack. Nyckeln till att ha "sex-pack" abs är att äta hälsosamt och motionera regelbundet för att minimera fett som döljer rectus abdominus. Även om en person inte inkluderar en hälsosam kost som en del av regimen, är det fortfarande viktigt för hållning och andning att regelbundet utöva magmusklerna.
Vad är viktigt att komma ihåg att utföra buken stärkande övningar bygger funktionell styrka för att stabilisera ryggraden: denna stabilitet krävs för all verksamhet.

Betydelse

Som åldrar lederna är mer mottagliga för slitage. Regelbunden motion för att stärka magmusklerna minskar detta slitage som dessa muskler tar trycket av vardagliga aktiviteter såsom promenader, sittande, böjning och rotation av bålen. Starka magmusklerna arbeta med andra muskler i kroppen för att skydda ryggrad, höfter och bäcken från skada. För alla, starka magmuskler hjälper till att förhindra ryggsmärtor och skador under mer stressiga perioder såsom att idrotta och motionera. Starka magmuskler spelar en viktig roll i din hälsa genom att hjälpa upprätthålla hållning, stabilisera nedre delen av ryggen och bäckenet, och genom att hjälpa dig att andas lättare.