XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Bas fiskare vet att de kommer att ha en upptagen tid när de ger sig ut på en utflykt under mitten av sommaren när bas är hungrig och gå efter nästan alla typer av bete skickade sin väg. Men när kalendern vänder sig till senhösten eller tidig vinter, är det en annan historia. Metabolismen av bas saktar ner dramatiskt när det är mindre än 50 grader C. För att få ett skott på vintern bas, behöver du rätt drag.

Supsending Jerkbait

Observera att detta är nästan alltid nummer ett lockbete för att fånga vinter bas. Suspensions jerkbait kommer att sitta orörlig i vattnet och det är nyckeln när man försöker fånga bas i kylan. De kommer inte att gå efter allt som rör sig, men suspensions jerkbait ser ut precis som en elritsa. Om basen iakttar det sitter orörlig, är det svårt för basen att motstå denna attraktiva drag.

Jig 'n Pig

Tänk på att jiggen 'n gris fungerar för bas under alla årstider och det inkluderar vintermånaderna. Detta gäller särskilt för en kall och skumma sjö. Faktum är att när det är mörkare sjön 50 grader eller mindre, jigg 'n gris verkar dra bas till det. Jiggen 'n gris drag ser ut precis som kräftor och bas tenderar att gå efter det ganska kraftfullt även under vintermånaderna.

Röja

Vet att plast grub är en annan lure som verkar för att få bas i även under det kalla vädret. Använd en 4-tums vit plast grub att få resultat om vattnet är klart eller grumligt. Grub har också stor framgång på grunt eller djupt vatten och tenderar att ge sömnig bas ett ryck när de ser den. Låt din lina falla långsamt eftersom basen tenderar att gå efter grub som dess fallande.