XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Naturliga sätt att minska vatten Retention

Fluid regelbundet in dina kroppsvävnader från blodet. Normalt är överflödig vätska utsöndras från kroppen, så att du inte ens inser att det är där. I vissa fall är emellertid vätskan inte korrekt bort från dina vävnader och orsakar vätskeansamling, medicinskt kallat ödem. Ödem har ett antal orsaker, av vilka många är inte allvarliga, men i vissa fall kan ödem indikera en underliggande hälsoproblem. Om du har en frisk från din läkare, men du fortfarande upplever ödem, försöka minska vätskeansamling naturligt.

Skär ner på Salt

Njurarna är ansvariga för att balansera mängden natrium och vatten i kroppen. När dina natrium nivåerna är höga, dina njurar behålla överflödigt vatten i ett försök att späda ut natrium. Om du regelbundet äter för mycket salt, kan detta leda till vattenretention och även högt blodtryck. Skär ner på din natriumintaget. Eliminera bearbetade livsmedel, konserver och frysta livsmedel. Använd färska örter och natriumfritt kryddor för matlagning i stället för salt. Håll dig borta från härdade och charkuteriprodukter, som ofta höga i natrium. Din natriumintaget bör vara mindre än 1500 milligram per dag.

Drick mer vatten

Det kan tyckas bakvända, men ett effektivt sätt att minska vätskeansamling är att dricka mer vatten, särskilt om din kost är hög i natrium. När du är väl hydrerad är mindre benägna att hålla fast vid överskottsvatten i ett försök att hålla natriumbalansen kroppen. Sikta på att dricka en halv din vikt i uns varje dag. Om du är 150 pounds, innebär detta att dricka 75 uns, eller drygt 9 koppar, vatten per dag. Undvik uttorkande drycker som te, kaffe och alkohol, vilket kan göra vätskeretention värre.

Kyl ner med kokos

Kokos vatten är hög i kalium - en elektrolyt som hjälper spola natrium ut ur kroppen. Kokos vatten kan bidra till att minska vätskeansamling och slåss svälla. Välj sorter som inte innehåller någon tillsats av socker eller artificiella ingredienser. Dricka kokosnöt vatten förutom vanligt vatten, inte i stället för det.

Maskros är Dandy

Maskros är ofta tänkt som något annat än ett ogräs; men perenn är inte bara full av näringsämnen som vitamin A, C-vitamin, järn och kalium, kan det fungera som en naturlig diuretikum för att minska vätskeansamling. En studie som publicerades i "Journal of komplementär och alternativ medicin" 2008 fastställdes att deltagare som intagit maskros utdrag upplevt en ökning av urinering frekvens i fem-timmarsperiod efter dosen. Även maskros är en naturlig ört, är det inte säkert för alla. Ta inte maskros om du har njur- eller gallblåsan problem. Tala med din läkare om säkerheten för att ta maskros, särskilt om du är på medicinering.