XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Finns det en skillnad mellan fram & amp; Bakre skivbromsar på en mountainbike?

Även om det finns vissa fysiska skillnader mellan de främre och bakre skivbromsar på en mountainbike, de är i stort sett desamma. Den största fysiska skillnaden är inte framför kontra tillbaka men i hydrauliska kontra mekanisk. Hydrauliska bromsar ger större bromskraft och är avgörande för downhill cyklar och heftier cyklister. Mekaniska bromsar är lättare och bättre anpassade till de mindre krävande stoppa krav längdåkning ridning. Den verkliga skillnaden mellan främre och bakre skivbromsar, mekanisk eller hydraulisk, är i hur de fungerar och distinkt skilda roller de spelar i att styra cykeln.

rotor Storlek

De viktigaste fysiska skillnaden mellan främre och bakre skivbromsar är att typiskt den främre rotorn - skivan fäst på hjulet - är större än den bakre. Konventionell visdom anser att frambromsen ger mer bryta makten sedan din vikt tenderar att flytta fram över framhjulet när du bromsar. Ju större yta ger mer köp för bromsbelägget att ta rotorn och sakta ner dig.

Sammansättning

Inledningsvis var rotorskivor tillverkade av billig och hållbart rostfritt stål. Problemet med rostfritt stål, säger Matt Lodder, en Barnett Cykel Institute-certifierad master mekaniker och ägare av cykeln kirurg i Cary, NC, är att det kan värma upp snabbt och förlora sin effektivitet. Det är också ett relativt tungt material och i en sport som klockor sin vikt, varje uns räknas. Allt fler komponenttillverkare som innehåller lättare aluminium, vilket är en bättre värmeledare men också ett mjukare material som inte håller upp liksom. Således, du börjar se fler skiv rotorer med aluminium inklämt mellan rostfritt stål. Dessa hybrid rotorer är dyrare. Följaktligen eftersom arbetsbelastningen är på frambromsen, tenderar man att se dyr-men-robust rostfritt stål / aluminium hybrider på framsidan med billigare rostfritt stål på baksidan.

Spakar och Mounts

De andra fysiska skillnader som finns mellan de främre och bakre skivbromsar är esoterisk, inte påverka prestanda och är mestadels av intresse för cykel aficionados. Till exempel, de flesta handspakar är antingen höger eller vänster, säger Lodder, även om vissa kan vara flip-floppat. Och hur bromsok fästen till cykelramen kan variera - fler cykeltillverkare flyttar till posta fästen från långvariga IS (International Standard) montera. En designmiss i Mount innebar avståndet från mitten av skivan till bromsok fäste skilde mellan fram och bak, vilket kräver olika storlek bromsok eller användning av en adapter. Inlägget fäste eliminerar denna fråga.

Fungera

Tekniskt sett både fram och bak bromsar är just det, bromsar. Men Lodder, som har arbetat på cyklar i 17 år, säger tillbaka bromsens roll är mer att modulera hastigheten. Du cruising en fyllig neråt, plocka upp fart och du träffar en rooty eller steniga avsnitt; försiktigt på din bakre bromsen för att sakta och göra det lättare att navigera hinder Frambromsen är mer för att stoppa, återigen, eftersom din vikt tenderar att vara över den broms. Men som alla mountainbike-åkaren som någonsin har panik och pressas fronten för hårt vet, denna makt är inte missbrukas, så att du del sätt med din rida över styret. Det är där dina färdigheter kommer in, råder Lodder. Lär känna din frambroms, lär känna din rygg broms, få veta hur de fungerar tillsammans och du kommer att njuta av miles av bruise- och brutna ben snålskjuts.