XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man beräknar Barrel Twist


De flesta skjutvapen fat är "räfflad" för att öka noggrannheten. Denna teknik introducerades för första gången på 1840-talet. Räfflingen är en uppsättning av spiral snitt längs den inre cylinderns längd. Dessa spår snurra kulan när den färdas längs pipan, vilket därigenom ökar kulans noggrannhet. Men räffling i en särskild trumma måste anpassas till rätt kula vikt att förhindra att den tumlande nedåtgående i stället för spinning. Fat twist hastigheter uttrycks i ett förhållande av ett varv för att så många inches av fat. Till exempel, om spåren gör ett varv runt tunnan var 10 inches, är den twist hastigheten 01:10.

Instruktioner

1 Markera en linje ner rengöringsstaven. Rita en rak linje längs sidan av din rengöringsstaven. Linjen ska gå från den ena änden av stången till den andra.

2 Starta en bomulls patch ner nosen. Med hjälp av din städning spö, sätta en bomulls patch på framsidan av din fat som om du rengör hålet.

3 Markera din startpunkt på stången och pipan. Före körning stången in i cylindern, markera var linjen på ditt spö skär kanten av tunnan. Markera denna plats genom att korsa den befintliga linjen på stången, och genom att göra en liten markering på pipan.

4 Kör stången in i cylindern. När du gör, kommer räfflingen vända bomulls plåstret och stången med den. Märk ditt spö när det gör en komplett rotation inuti trumman. Fortsätt köra stången in i cylindern tills det gör en andra rotation. Markera denna plats liksom.

5 Mät mellan markeringarna. Din stav bör ha tre varumärken: en början, en rotation och två rotationer. Mät mellan den första rotationsmärket och den andra rotations märket. Detta avstånd (i inches) är lika med den andra siffran i din fat twist förhållande. Till exempel, om du mäter 10, 12 eller 13 inches, är din räfflingen twist hastighet 01:10, 01:12 eller 01:13.

Tips

  • De flesta skjutvapen tillverkare inkluderar räfflingen twist priser i sina vapenspecifikationer faktablad. Kontrollera med tillverkaren om du är osäker på din pistol.
  • Följ alltid universella pistol säkerhetsreglerna.
  • Lasta din pistol innan du utför något underhåll eller några mätningar.