XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Skillnaden i storlek av hockey handskar


Att välja rätt storlek på ishockey handskar är mycket viktigt att se till att dina händer och handleder är ordentligt skyddade, men ändå låta maximal rörlighet för puck hantering. Det finns ett antal olika stilar och märken av hockeyhandskar, men de är alla mäts i antingen inches eller centimeter. Detta leder sedan till små, medelstora eller stora handskar.

Små Ishockey handskar

Små hockeyhandskar är idealiska för ungdomsspelare. Om din hand och handled är mellan 10 och 11 inches, eller 23 till 27 centimeter, då du kommer sannolikt att behöva en liten par handskar. Handskarna ska bekvämt täcka din hand helt, liksom majoriteten av handleden. Dock bör handsken inte vara ytterst snäva, eftersom detta kommer att påverka din förmåga att hålla hantering pucken.

Medium Ishockey handskar

Majoriteten av spelarna kommer att finna medelstora ishockey handskar det bästa valet för sin spelstil. Om din hand och handled mätning är mellan 11 och 13 inches, eller 28 och 33 centimeter, sedan ett par medelstora hockeyhandskar bör vara rätt plats för dig. Fingrarna ska alla kunna bekväm sträcka i handsken, men det bör inte vara så stor att du inte kan göra en knytnäve.

Stora Ishockey handskar

Spelare som har en hand och handled mätning av mellan 16 och 17 inches, eller 39 och 43 centimeter, bör använda stora ishockeyhandskar. Du vill vara säker på att handskarna är inte alltför stor, eftersom det allvarligt kommer att påverka din puckhanteringsförmåga. Men om de är en bekväm passform och påverkar inte handleden rörlighet, då ett par stora ishockeyhandskar är rätt för dig.