XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Studera en kampsport kan vara en rolig och spännande resa. Det kan hjälpa dig att utveckla styrka, kondition, och självförtroende. Men med så många olika stilar, hur du bestämmer vilken som ska studera? Det kan ta år att utveckla färdigheter i en stil, och konsten att du väljer att studera ska matcha din personlighet, kroppstyp och mål som en kämpe.

Instruktioner

Hur man väljer en Martial Art

1 Bestäm dina mål i att studera en kampsport. Om ditt mål är fitness, sedan plocka en som betonar hårt arbete och god kondition. Något gillar Thai kickboxning eller västerländsk boxning är bra val. Om ditt mål är att utveckla en förståelse för tradition och kultur, och du är intresserad av mer andliga sidan av kampsport, då en mjuk stil som aikido eller tai chi kan vara mer lämpligt. Om ditt mål är självförsvar, sedan en mycket praktisk stil som kravmaga, som lärs ut till soldater och poliser, kan vara vad du letar efter. Om du är intresserad av att utveckla flexibilitet och snabbhet, sedan taekwon gör, Hapkido eller wu shu kan vara vad du letar efter. Om du vill veta hur man slåss på marken och använda hävstång, är sedan brasiliansk jiu-jitsu eller brottning vad du ska studera.

2 Bestäm vilken stil din kroppstyp och samordning nivå kommer att gå med. Om du är 5 fot 8 inches tall, väger 200 pounds och inte är så flexibla, då västerländska boxning eller kravmaga, som förlitar sig på brute force kan vara bättre lämpade för dig. Om du är små, flexibla och samordnade, då kroppen är bättre lämpad för högtflygande, höga sparkar konst av wu shu och tae kwon do. Om du är äldre och inte så flexibel eller graciös, då tai chi och aikido är förmodligen mer din hastighet.

3 Välj en instruktör vars personlighet och utbildning stil passar dina behov. Vissa lärare är mycket styv, hierarkiska och formella, och betala en hel del uppmärksamhet på bältessystemet. Andra är informella och inte bryr sig om bälten och tester alls. Återigen, detta beror på vad dina mål är. Ofta kan ha ett svart bälte ger dig en falsk känsla av säkerhet. Bara för att du har testat och uppfyllt alla färdigheter för att skala bältessystemet, betyder det inte nödvändigtvis betyda att du kan försvara dig själv. I själva verket kan det ibland göra precis tvärtom, eftersom när man studerar för att få remmar du ofta lära sig ett system av regler att följa det betyder inte nödvändigtvis gäller en verklig situation.

4 Bestäm om du vill ha en realistisk gatustrids eller om du vill lära sig något mer för sport eller konst som en dans. De mer praktiska stilar kommer att betona sparring och faktiskt har studenter slår varandra i en kontrollerad miljö, med kuddar och handskar. Thai kickboxing, Västra boxning, kravmaga och självförsvar anti-våldtäkts kurser är några av de saker du bör titta på. Taekwon gör, karate, judo och Hapkido är alla konkurrens sport, och även en del av det kan tillämpas på en gata kamp mycket av det inte, eftersom tyngdpunkten ligger här på formulär eller rörelser och avancemang i bälten snarare än praktisk sparring.

Tips

  • Se till att titta runt och se om de olika skolor du besöker erbjuder fri rättegång klasser som ger dig en uppfattning om vad de klasser som.
  • Allvarliga skador kan uppstå när sparring. Se till att läraren insisterar på att använda skyddsutrustning såsom munstycken och dynor.