XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fentermin 30 är ett receptbelagt läkemedel som är i klass av läkemedel som kallas anorektiker, som används för att behandla fetma. Fentermin 30 betyder helt enkelt att doseringen av läkemedel i p-piller är 30 mg. Det är inte klart hur denna medicinering eller andra droger i denna klass arbete. Även om de gör dämpa aptiten, kan det vara så att andra kroppssystem, såsom metaboliska eller centrala nervsystemet, också påverkas.

förskrivning Kriterier

Fentermin är en korttidsbehandling intervention som bör användas i tillägg till en förändring i kost och aktivitetsnivå. Det är oftast bara föreskrivs för personer med allvarliga och ihållande övervikt. Indikatorerna för detta skulle vara en hög body mass index (BMI) över 30 eller de med ett BMI över 27, men med andra hälsoproblem såsom högt blodtryck eller höga kolesterolvärden.

Kliniska tester

Enligt webbplatsen Drugs kortfristiga kliniska prövningar fann att överviktiga vuxna som behandlats med anorektiska läkemedel förlorade mer i vikt i genomsnitt än sina placebo ta motsvarigheter. Detta var dock ökningen bara en bråkdel av ett pund per vecka mer. Mest av viktminskning skillnaden hände i den första behandlingsveckan. Det bör noteras att dessa studier var kort sikt, när vanliga fetma studier ofta genomförs under åren.

överväganden

Det finns personer som inte bör ta fentermin. De eMedTV webbplats rapporterar några av dessa inkluderar de med avancerad åderförkalkning, hjärt-kärlsjukdom och glaukom. Eftersom fentermin betraktas som en beroendeframkallande drog på grund av dess likheter med amfetamin, det ska inte förskrivas till personer med en historia av drogmissbruk. Detta är inte en uttömmande lista. Personer som är intresserade av att ta detta bör ge en tydlig medicinsk historia till sin leverantör för att undvika eventuella negativa hälso interaktioner.

dosering

När du tar fentermin, måste du ta det som ordinerats för att det ska vara effektivt. Den levereras i tablett och kapselform. I kapselform kommer det att vara phentermine 30. I tabletten är 37,5 mg (basen är fortfarande 30 mg). Ta det en gång om dagen, antingen före frukost eller två timmar efter. Vissa människor behöver dela dosen upp för att det ska bli mer effektiva. Det bör dock inte tas för sent på dagen eller det kan störa din sömn.

Varningar och påminnelser

Det är viktigt att du förblir i kontakt med din läkare när du använder detta läkemedel. Om du märker några biverkningar eller förändringar hälsa, diskutera dem med henne. Kom ihåg att fentermin är en kortsiktig verktyget och måste användas i samband med beteendeförändringar. Dessa inkluderar att utöva åtminstone tre gånger i veckan på ett sätt som ökar din puls (cardio) och äta en balanserad, reducerat kaloriintag.