XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Fotbollsklubbar i Australien


Det finns hundratals fotbollsklubbar i Australien. Från skoltävlingar till VM, tusentals australier spela spelet de kallar fotboll. Inte att förväxla med australisk fotboll, australier spela efter samma regler som resten av världen när det gäller fotboll. Alla de gröna kontinentens klubbar kommer inom ramen för den fotbollsförbundet Australien (FFA), det styrande organet för fotboll.

A-ligan

Mellan 1977 och 2004, var australiska fotboll främsta tävling National Soccer League. År 2005 fotbollsförbundet Australien lanserat en ny nationell fotboll konkurrens kallas A-League med åtta klubbar. Under 2010 tävlade tio lag i A-League. Sydney FC vann vanlig 27-spel säsong som började i augusti 2009, slog Melbourne Victory med en enda punkt. Dessa två lag möttes i finalen mars 2010 som slutade i en 1-1 oavgjort. Sydney slog Melbourne i en straffläggningen med 4-2. De klubbar som tävlade i A-League är:

Adelaide United
Brisbane Roar
Central Coast Mariners
Gold Coast United
Melbourne Victory
Newcastle Jets
North Queensland Fury
Perth Glory
Sydney FC
Wellington Phoenix

Sedan 2006, två topplag från A-ligan ta planen i jakt på ära i den asiatiska fotbollsförbundet Champions League.

Internationella lag

Australien har landslag för män, kvinnor och ungdomar att representera landet i internationella fotbollstävlingar. De män landslag, känd som "Socceroos", har tävlat på den internationella scenen sedan 1922. Kvinnornas fotbollslandslaget, som kallas "Matildas" spelade sin första internationella match 1979. fotboll Australien skickas till OS var en gång kallade "Olyroos." Spelarna i junior landslaget kallas "Joeys," termen för spädbarn kängurur. Fotbollsförbundet i Australien är en medlem i den internationella fotbollsförbundet (FIFA), vilket gör landet att tävla i kvalmatcher till VM.

Kvinnors National League

Åtta lag tävlade i damernas National League under säsongen 2009-2010. Sydney FC vann serien tio-spelschemat med 23 poäng, besting den andra platsen Central Coast Mariners från en punkt och Brisbane Roar med två. Lagen som spelade i kvinnors League är:

Adelaide United
Brisbane Roar
canberra United
Central Coast Mariners
Melbourne Victory
Newcastle Jets
Perth Glory
Sydney FC

National Youth League

Under 2008 fotbollsförbundet i Australien lanserade en nationell liga för klubbar med spelare under 21 år. Nio lag tävlade i 2009-2001 säsong. Den regelbundna 24-spel säsongen vanns av centralKostnads ​​Mariners som slår Perth Glory med en poäng. Emellertid Grand Final vanns av Gold Coast United, som placeras fjärde efter ordinarie säsong. De lag som tävlade i Australiens nationella fotbollsligan för ungdomar under 2010 ingår:

Adelaide United
Australian Institute of Sport

Brisbane Roar
Central Coast Mariners
Gold Coast United
Melbourne Victory
Newcastle United Jets
Perth Glory
Sydney FC

Aboriginal fotboll

Aboriginer först spelade i landslaget när Harry Williams klev på fältet under 1974 VM. Den australiska regeringen har särskilda program för att främja fotboll bland aboriginal befolkningen. År 2003, lag ursprungs barn reste till Europa för att spela i fotboll tävlingar. Pojkarna laget kallades Boomerangs, medan flicklag kallades Woomeras. År 2009 blev Borroloola Cyclones den första all-aboriginal laget att spela en internationell match.

statliga federationer

Australiska består av sex delstater och två territorier. Det finns nio fotbollsförbund som är medlemmar i fotbollsförbundet i Australien, var och en med dussintals män, kvinnor, ungdomar och barns fotbollslag. Information om alla dessa grupper finns på federations webbplatser.

Capital fotboll (Canberra)
capitalfootball.com.au

Fotbollsförbundet Northern Territory
footballnt.com.au

Fotbollsförbundet South Australia
ffsa.com.au

Fotbollsförbundet Tasmanien
footballfedtas.com.au

Fotbollsförbundet Victoria
footballfedvic.com.au

fotboll Queensland
footballqueensland.com.au

fotboll West
footballwest.com.au

Northern NSW fotboll
northernnswfootball.com.au

fotboll NSW
footballnsw.com.au

Soccer Club Databas

En historisk databas med mer än 870 australiensiska fotbollsklubbar upprätthålls av Paul Mavroudis på ozfootball.net webbplats. Databasen över lag som har deltagit i nationella och statliga tävlingar innehåller information om klubb historier, listor, färger, monikers, arenor, fusioner, prestanda register och resultat.