XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Gör det själv Zip Line


Många företag i turistmål runt om i världen arbetar zip linjer som en attraktion. Dessa linjer, 300 fot eller mer i längd, skickar du strimmor ner en stålvajer över sluttande terräng, från en plats till en annan. Men om du inte vill gå så långt, kan du njuta av en kortare version i din egen trädgård.

Innan du börjar

Mät utrymme du planerar att använda innan du börjar bygga. Detta kommer att vara antingen utrymmet mellan två träd eller två poler som du har sjunkit ner i marken. Stöden måste vara stark nog att hålla den tyngsta personen som kommer att använda raden zip. Om du bygger en zip-linje för barn, har en vuxen som testare.

Utrustning och material

Enligt Ziplinerider.com är zip linjer vanligen tillverkade av stålkabel kallas flygplan kabel, som fått sitt namn från sitt ursprungliga syfte. Flygplan kabelns flexibilitet och styrka gör den idealisk för spänningen på zip linjer.

Använd antingen öglor eller en ankarkätting för att fästa kabeln till träd eller stolpar. Öglor gå helt igenom trädet eller stolpen, så om du inte vill borra, knyta ankarkätting runt support istället. Se till att kedjan har en effekt på eller över den högsta viktgränsen din linje kommer att stödja.

Du behöver också en uppsättning av vant, används för att ändra zip linjens spänning, och flera kabelklämmor för att fästa raden zip till vantskruvarna. Ett öga / käken swivel är också en god investering att undvika onödig påfrestning på anslutningarna.

De slutliga objekt som du behöver är en zip-linje vagn, en broms och en sele. Änterhaken vagnar är en uppsättning trissor placeras över linjen och slutna så remskivan inte kommer att falla bort när du använder den. Selen kan vara hela kroppen eller kan bara passa runt midjan. Vissa människor använder en trapets swing eller styret för kortare turer.

Bygga Zip Line

String en nylonpilotlinje mellan dina två ankare för att säkerställa att din zip line vägen är klar och din längd mätning är korrekt. När du är klar, bifoga det högre av de två fästpunkter först. Brian Green ( "Hur jag byggde min Zip-Line") använder vad som kallas en "sling" -metoden, där en längd av kabel eller kedja loopas runt utsidan av ankarpunkt.

För kabelmetoden, skär två 7-fots avsnitt av kabel och slinga ett runt ankarpunkt. Om du använder ett träd, föreslår Green sätta två bitar av skrot trä mot trädet för att skydda den. Passera varje slutet av skuren sektion runt en metallfingerborg, tak av den och sedan bifoga båda ändarna till vantskruv. Tryck på en kabelklämma på vardera sidan av lyftselen linjen för att slutföra din ankare.

Om du använder en kedja måste du svepa en matta remsa runt trädet innan du kastar kedjan runt det. Mattan tjänar samma syfte som skrot trä för lyftselen linjen. När du har placerat din kedja där du vill ha den, placera de två ändarna på vardera sidan av slingan i vantskruven och tryck en lång bult genom att fästa kedjan.

String linjen från högre fästpunkten till den nedre punkten. Montera bromsen vid denna ände innan sätta ihop din andra ankare. När allt är monterat och linjen testas, du är redo att fästa vagnen vid den övre delen och ta en tur.