XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Regler, utrustning och terminologi i gymnastik


Oavsett om du gillar att titta på gymnastik eller är intresserad av att registrera ditt barn eller till dig själv i en gymnastik klass, är det bra att känna till terminologin och dess unika aspekter som gör gymnastik så till skillnad från någon annan sport. Även om sporten i sig är i ständig utveckling som gymnasterna själva bli mer vågad i sina rutiner, de primära elementen i artistisk gymnastik, den mest kända formen av gymnastik, inte har förändrats sedan starten.

regler

Även om varje gymnastik händelse kan ha sina egna nyanser i reglerna, de grundläggande reglerna fortfarande gäller för alla händelser över hela linjen.

A. En rutin kan utföras endast en gång, dvs det finns inga andra försök till samma rutin efter varandra i en händelse.

B. Vissa kunskaper måste uppfyllas inom varje rutin som beskrivs i riktlinjerna för varje händelse. Till exempel kan ett golv rutin kräver ett visst mått av trumling, fotarbete, hoppar och vändningar anses godtagbar.

C. Korrekt sports är en nödvändighet i en värld av gymnastik, det finns absolut ingen diskussion eller argumentera över varumärken med domarna.

D. En rutin måste utföras till dess att oberoende av eventuella misstag som kan uppstå när de utför det.

Män utrustning

A. Golv: rutiner här utförs utan musik och är en uppvisning av styrka innebär och golv passerar (tumlande).

B. Män valv, över ett bord mäter in på 1,35 meter hög, 1,20 meter bred och 0,95 meter bred.

C. Horisontell / Hög bar: En enda metallstång som står 2,60 meter över marken och är 2,5 meter lång.

D. pommelhäst: den har två handtag och hela rutinen utförs på toppen av det, röra det bara med händerna.

E. Rings: från 2,55 meter över matt män utför styrke flyttar, flips, och vändningar på två ringar.

F. parallella stänger: två trä barer sida vid sida som står på en höjd av 1,80 meter över mattorna.

Kvinnors Utrustning

A) Golv: rutiner åtföljs av musik; trumling, hoppar och dans element omfattar de viktigaste komponenterna i ett golv rutin.

B) Kvinnors valv: gymnaster köra mot 1,25 meter höga instrument och driva sig på och av det.

C) Ojämn barer: den kortare bar ligger på 1,70 meter från mattan medan den andra är ovanför den på 2,50 meter. Rutiner utförs med användning av båda staplarna.

D) balansbom: på fem meter i längd, 10 cm bred och 1,25 meter hög, kräver balansbommen bra balans och styrka för att utföra framgångsrikt.

Terminologi

Även om det finns en hel lexikon terminologi i samband med en värld av gymnastik, nedan är några av de mer populära termer som kan höras runt gymmet.

A) All-around: en gymnast som har rutiner för och utför i alla händelser som är specifika för deras kön: sex år för män och fyra kvinnor. Den all-around titeln är den mest värdefulla seger i gymnastik.

B) Block: en term för rörelse som kommer från den kraftfulla driv med hjälp av axlar från en del av utrustningen

C) Obligatorisk: de element som krävs för varje utrustning (apparater) i en gymnastik händelse; dessa bestäms av Internationella gymnastik Federation (FIG) eller USA gymnastik (USGA).

D) Grepp: specialiserad utrustning avsedda att bäras på händerna; tillverkade av läder, är de som bärs av både män och kvinnor, i synnerhet när man använder någon av bar utrustning.

E) Spotting: när en tränare eller instruktör står av en del av utrustningen medan en gymnast utför en ny eller svår drag för att hindra dem från skada.