XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Om du har akut knäsmärta, du är inte ensam. Enligt Harvard Health Publications, knäna är en av de största lederna i kroppen. Dessutom, knän bära hela tyngden av din kropp och samtidigt bibehålla rörelse och flexibilitet. Mayo Clinic påpekar några av de vanligaste knä tillstånd som orsakar akut smärta: ligamentskador uppstår när du faller eller upprätthålla en kontakt trauma, som en sport skada; tendinit är smärta och inflammation i en eller flera av senor; meniskskador involverar en reva i en bit av brosk inuti knäleden.

Skydd

Skydda ditt knä från ytterligare skada är en av de bästa sätten att undvika att förvärra ett befintligt skick. En tryckförband och kryckor kommer att stabilisera leden, minimera rörelse och hålla vikten av din skada. Komprimering kommer också att förhindra vätska från att bygga upp i vävnaderna. Ett annat sätt att minska vätske och hålla knäet från svullnad, är att lyfta benet. Gravity kommer att dränera vätska bort från det drabbade området. Mayo Clinic föreslår att isen är en stapelvara för alla typer av knäskada. Mayo rekommenderar tillämpa en is wrap under 20 minuter, tre gånger om dagen.

Medicin

Antiinflammatoriska läkemedel som NSAID är tillgängliga över disk. Acetylsalicylsyra, ibuprofen (finns som Alvedon och Motrin) och naproxen (såsom Aleve) kommer att bidra till att minska smärta och inflammation. För mer svår smärta, kan din läkare ordinera en opioid som Vicodin eller Percocet, som är paracetamol i kombination med ett narkotiskt smärtstillande medel. Läkaren kan också välja att förskriva en icke-narkotiskt läkemedel som Ultram. Fördelen med ett läkemedel som Ultram (generiskt namn tramadol) är att det är långvarig och icke-vanebildande.

Sjukgymnastik

En licensierad sjukgymnast kan hjälpa dig att stärka musklerna runt knäet, som tar bort trycket dina leder och ligament. Din sjukgymnast kommer att ordinera övningar som bygger muskler i hamstrings och quadriceps, kalv, höft och anklar, snarare än knäna. Tanken är att ge så mycket skydd för knäna som möjligt. Din terapeut kommer att visa dig övningar med vikt maskiner, en stillastående cykel och löpband. Du kan också göra dessa övningar hemma. Bara ha din terapeut planera en övning schema som inte kommer att beskatta knät mer än nödvändigt. Din sjukgymnast kommer att utforma en plan med slutmålet att återta så mycket rörelse, stabilitet och balans som möjligt. Ortopediska kirurger är överens om att sjukgymnastik är den bästa behandlingen för akut knäsmärta innan tillgripa kirurgi.