XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Fiskleverolja och amp; BEHÅRING

Torskleverolja har använts i hundratals år för ett antal sjukdomar och förebyggande åtgärder. Även fiskleverolja inte har testats specifikt för sin effektivitet som en hårväxt agent, har det flera egenskaper som kan hjälpa till med din hårväxt. Du bör tala med din läkare innan du börjar ta fiskleverolja.

Torskleverolja Properties

Fiskleverolja är en utmärkt källa till vitamin A och D, liksom omega-3-fettsyror. Den har anti-inflammatoriska egenskaper och hjälper till med celltillväxt och immunsystemet. Fiskleverolja används ofta som behandling för att lindra symptomen av artrit och för förbättrad kardiovaskulär hälsa. University of California, Berkeley Wellness Guide till Kosttillskott rapporterar att fiskleverolja kan bidra till att minska risken för hjärtinfarkt eller stroke hos personer som tidigare har haft en hjärtattack eller anses hög risk för hjärt-kärlproblem.

Vitamin D och hårväxt

Vitamin D spelar en viktig roll i normal hårväxt och kan hjälpa till med håravfall. En studie som publicerades i november 2002 frågan om "Endocrinology" undersökte laboratoriemöss som hade inget hår. Mössen gavs vitamin D-3, och forskarna drog slutsatsen att det "dramatiskt stimulerade hårväxten av nakna möss." Studien fann också att vitamin D-3 inducerade en normal hårväxt cykel mönster som sammanföll med bildandet av friskt hår folliklar hos möss som normalt inte skulle växa hår.

Hår störningar och inflammation

Dr. Yann F. Mahe har genomfört studier på håravfall och drog slutsatsen att en stor andel av dem som lider av håravfall har tecken på inflammation. I en artikel som publicerades i augusti 2000 frågan om "International Journal of Dermatology," Mahe stater finns det en betydande mängd av inflammation i åtminstone 37 procent av dem med håravfall.
University of Maryland Medical Center rekommenderar också omega-3-fettsyror, som de som finns i fiskleverolja, som ett komplement för dem som lider av hår störningar.

varningar

A-vitaminhalten är fiskleverolja är så stor att det finns farhågor om att det skulle kunna leda till toxicitet. University of California, Berkeley Wellness Guide till Kosttillskott anges att en tesked kan innehålla så mycket som 4500 IU vitamin A och att biverkningar har rapporterats med 6000 IE per dag. Wellness Guide rekommenderar du hitta märken som uppger att de har minskat vitaminhalt. Gravida kvinnor bör använda extrem försiktighet, eftersom belopp över 10.000 IE per dag kan öka risken för fosterskador.
Medan halten av vitamin D i fiskleverolja är tre gånger större än det rekommenderade dagliga intaget, faller det inom Office of Kosttillskott "tolerabla intag för dem ett år eller äldre. På grund av den höga vitaminhalt, bör du tala med din läkare innan du använder fiskleverolja.