XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Mercruiser Drive Identifiering


Inte alla Mercruiser outdrives är desamma. Mercruiser har tillverkat outdrives sedan 1964, och har producerat flera modeller och uppgraderingar av modeller. Det är viktigt att veta vad outdrive båten har vid service det eller köpa reservdelar.

Serienummer

Den bästa indikatorn på exakt vilka Mercruiser outdrive du äger är att hitta serienumret, som antingen är stämplat in i huset eller fäst till huset på en tallrik. Alla Mercruiser återförsäljare kan bestämma den exakta enhet du har med serienumret.

Ålder

Om du vet det år då båten byggdes, har du en god uppfattning om vad drev är på baksidan av båten. Endast ett fåtal modeller i produktionen varje år. Du kan ytterligare begränsa den av motorstorlek. Till exempel, om din båt är en modell år 2000 och har en 4.3L motor, kommer det att ha en Alpha I, Gen II outdrive.

Utseende

När ny, var varje outdrive modell tydligt märkta med färg eller dekaler. Om de är fortfarande närvarande, bra. Om inte, nycklar finns som visar att identifiera egenskaper hos de olika modellerna, såsom läge eller antal bultar, dräneringshål, fenor, skegs eller andra permanenta delar som kan användas som ledtrådar för att begränsa och förfina sökningen.