XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Öroninflammationer är vanliga hos barn och spädbarn på grund av deras organ "underutveckling. Det kan vara svårt att avgöra om ett barn har en öroninfektion, eftersom han eller hon inte kan prata. Erkänner tecken är avgörande, och lyckligtvis, de är ofta uppenbart när du vet vad du gör.

Instruktioner

1 Följ din nyfödda beteende för tecken såsom sömnlöshet, irritabilitet eller för mycket gråt, letargi och svårigheter att äta.

2 Tvätta händerna med allergitestad tvål och vatten innan du håller barnet.

3 Torka ändtarmen ren med bomullstussar indränkt i vatten. Rengör en rektal termometer från den renaste till den smutsigaste (spets) område med en bomullstuss indränkt i alkohol. Sätta vaselin på spetsen och sätt ½ till 1 tum i ändtarmen. Kolla efter fem minuter.

4 Vrid nyfödda åt sidan genom att stödja honom eller henne med din dominanta hand och säkra med baby kuddar. Kontrollera för sammanslagning av öron sekret på vardera sidan med användning av en pennlampa. Sniff för en foul lukt om sekret är närvarande.

5 Ring eller besöka en barnläkare omedelbart om barnet har feber, om öronen tömning eller om barnet verkar vara i smärta.

Tips

  • Öroninflammationer hos nyfödda kan eller inte kan åtföljas av feber. Smärta förvärras på natten, vilket gör det svårt för barnet att sova.
  • Undvik rökning nära ditt barn. En värmedyna placerad på sidan av den infekterade örat kan också lindra smärtan tillfälligt. Lämna aldrig ditt barn utan tillsyn med en värmedyna. Ge inte örondroppar eller smärtstillande såsom paracetamol eller acetylsalicylsyra för att barnet inte ordinerats av barnläkare.