XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Vilka typer av effekter har den globala uppvärmningen har på oss?


Den globala uppvärmningen är en allvarlig fråga. Den globala uppvärmningen innebär inte bara varmare temperaturer och varmare vintrar, men effekter som kan förändra jordbruket, havet och även hälsan hos dem som lever på denna planet. Med tanke på hur den globala uppvärmningen påverkar människan kan vara det första steget i att hjälpa hindra den från att gå vidare.

Producera och jordbruk

Särskilda typer av frukt och grönsaker är känsliga för väderförhållanden. Kraftiga regn i vissa områden kan översvämning eller förstöra grödor och varmt väder kan orsaka vissa frukter utvecklas i alltför snabbt av en kurs, vilket gör dem oätliga. Druvor, till exempel, används för frukter, juicer och även vin. Den globala uppvärmningen ökar temperaturer, vilket druvor att utveckla socker alltför snabbt innan de utvecklar smak och lämnar dem oanvändbara för juicer och vin enligt Los Angeles Times och The Center for American Progress.

Havsliv

Sea liv beror på en delikat ekosystem involverar temperaturer havsvatten. Varmare temperaturer kommer att leda till en minskning av fiskprodukter som människor konsumerar, såsom hummer och lax. Havsdjur, såsom maneter och jätte bläckfisk, som vanligtvis hålla sig borta från kusten i varmare väder, är nu på väg mot kusten, och därigenom öka maneter och jätte bläckfisk attacker enligt både BBC och ABC News.

Myggor, Fästingar och sjukdom

Myggor trivs i varma temperaturer och har ökat i antal enligt National Geographic. Med ökningen av myggor också kommer ökningen av sjukdomar som malaria, denguefeber och West Nile-virus. Fästingar är bärare av kalk sjukdom och med kallt väder minskar fler fall av borrelia dyker upp, enligt MSNBC.

väder Ändringar

Enligt "National Geographic," är orkaner och stormar kommer att fortsätta att bli starkare. Med fler istäcken och glaciärer smälter kommer det att finnas fler översvämningar och frekventa skyfall som hindrar torka kommer att börja minska, vilket ökar torka över hela världen. Enligt USA Today, kommer den stigande temperaturen i havet leda till fler orkaner. Ökad frekvens och kraft av dessa stormar kan orsaka omfattande skador på egendom och människor som utsätts för dem.

Hälsoproblem

Den globala uppvärmningen bidrar till högre temperaturer under hela året och särskilt under sommarmånaderna. Med dessa värmeböljor kan komma ett större antal värmeslag fall. Enligt MSNBC, stigande temperaturer och värme gör individer mer benägna att drabbas av hjärtinfarkt på grund av ökade fall av ateroskleros, som utvecklar i hjärtat under varmare temperaturer.