XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Salomon Bindningar Installation


Salomon erbjuder hundratals olika typer av skidbindningar. Installera en ordentlig bindning beror på vilken typ av skidåkning, stil, tendenser, storlek och hastighet skidåkare. Med tanke på den inneboende risken för att installera sina egna bindningar, bör installationen endast utföras av erfarna och kunniga skidåkare som är bekanta med deras personliga inställning till skidåkning och all utrustning inblandade. Felaktig installation, placering eller tryck kan leda till en känga glida ut under användning och kan leda till allvarliga skador. Det är absolut nödvändigt att vara mycket noggrann och försiktig när du installerar Salomon skidbindningar.

Instruktioner

1 Köpa rätt Salomon skidbindningar med att bekanta dig med din skidutrustning, föredragna stil och teknik. Salomon tillverkar bindningar för alla typer av skidåkning, såsom slalom, fristil, racing och puckelpist. Förstå din egen storlek, hastighet och stil på sluttningarna innan du väljer dina bindningar. Läs upp på specifikationerna för bindningar innan du väljer vilka som ska köpa.

2 Lokalisera mellansulan på sidan av skidan. Även kallad "sweet spot" mellansulan är ett märke i mitten av skidan, precis där trampdynan sitter. Bindningar typiskt centrerad över detta märke. Mer erfarna skidåkare kanske föredrar att anpassa sina bindningar till sin personliga smak. Placering beror ofta på skidåkare storlek, hastighet, stil och föredrog terräng. Bindande installation i allmänhet bör inledas på mellansulan märket.

3 Centrera bindningen över mellansulan märket. Placera en skidpjäxa, så att tån bit rader med kängan. Centrum av kängan bör vara över mellansulan märke, justeras sedan, om så önskas. Montera starta upp tån bit så att det är tätt och inriktade rakt. Flytta boot utan att störa inriktningen eller platsen för tån stycket. Använd penna för att markera fläckar på skidorna genom tå bit skruvhålen.

4 Placera pilothål med tån bit på fläckarna. Använd borren, men inte driva alltför långt in i skidan. Lappa ihop överblivna hålen med epoxi om skid hade en tidigare par bindningar. Rada upp boot till ser till att det är i korrekt placering av tån stycket.

5 Installera tå bit på skid med hjälp av en skruvmejsel och skruvar som följde med bindningar. Dra åt skruvarna nog så att den främre delen av bindningen inte rör sig. Dra inte åt, som trålvarpet eller sprickor skidan. Applicera en droppe epoxi kring de nya skruvar till vattentät skidan.

6 Placera tån av skon in i tå-bindning, och om möjligt, justera tryck framåt av den bindande. Se instruktionerna som följde med bindningen för specifika inställningar och vilka skruvar för att justera för att nå den nödvändiga trycket. Det tryck framåt är mängden spänning placeras på framsidan av tån för att hålla den låst i under användning. För lite tryck kan leda till start glider ut. Justera trycket innan du placerar bindande häl pjäs eftersom anpassning till trycket kan leda till smärre förändringar i placeringen av hälen pjäs. När trycket justeras, se till att bagageutrymmet är helt rak och föra hälen bit tätt mot hälen på stöveln.

7 Rikta in boot häl till hälen stycket på samma sätt som gjorts tidigare med tån. Se till att start hälen är tät till pjäsen och längs med den justerade tå stycket låser boot på en fast, rak position. Ta bort boot utan att störa hälen pjäs. Placera märken i hälen skruvhål, Borra hål och skruva i hälen pjäs. Applicera epoxi till hålen som gjordes med tån stycket.

8 Lås starta upp bindningen, och kontrollera att den är säker och klar för användning.

9 Ställ bindningen s spänning punkt, eller DIN. DIN inställningar baseras på skidåkarens storlek och kompetens. Konsultera en DIN diagram eller hänvisa till en online om du är osäker på rätt inställning. Felaktiga DIN inställningar kan resultera i bagageutrymmet glida ut under användning.

10 Gör på samma sätt för andra skidor.