XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Hur man handskas med krävande Teens

Som de kämpar för att räkna ut vilka de är och hur man passar in i världen, barn ofta blir allt mer krävande. Som hans krav ökar och medan du kämpar för att hitta en balans mellan tolerans och kontroll, kan din relation med din tonåring blir ansträngt. Innan du överlämnar i ett försök att rädda vad som finns kvar av ditt förstånd, finns det några effektiva strategier för att hjälpa dig att hantera din krävande tonåring.

Steg 1

Paus för att komma ihåg hur det var när du var tonåring, försöker räkna ut din relation med dina föräldrar som rasar hormoner i kombination med självstyre frågor orsakade en virvelvind av känslor. Om du var som de flesta tonåringar, dina känslor mot dina föräldrar var sannolikt i ett konstant tillstånd av flux, känsla som om du älskade dem en minut och sedan inte kunna stå dem nästa. Inse att din tonåring kämpar med samma problem som du gjorde.

Steg 2

Sitt din tonåring ned för ett samtal. Förklara för din tonåring, i en mild men fast sätt, att när hans förälder du är skyldig honom kärlek och fysisk vård, och ingenting annat. Säg att du ska försöka att tillgodose sina önskemål när det är möjligt, men man kan inte bara ge honom allt han vill eftersom det är helt enkelt inte hur livet fungerar. Psykoterapeut Michael J. Hurd, Ph.D., betonar att införa begränsningar på tonåringar bidrar till att förbereda dem för den verkliga världen, och lära sig att hans krävande beteende kommer att vara självförgörande när han är en vuxen är ett kritiskt steg i tonåring utveckling.

steg 3

Sluta aktivera din tonåring. Precis som yngre barn, tonåringar lever vill de lära sig - och de lär sig vad som väntar från dig. Om din tonåring agerar alltför krävande du behöver ta en lång, hård titt i spegeln, eftersom det finns en bättre än genomsnittet chans att du är oftast att skylla. Som Dr Hurd påpekar att din tonåring kommer att känna rätt till det han har vant sig vid, som ger en falsk känsla av rätt som ofta kommer att orsaka din tonåring att agera arg och bitter mot alla som inte tillgodoser hans önskan.

steg 4

Ställ och genomdriva gränser. Vara fast, men rättvis, och låt din tonåring vet att ju mer han visar att han kan vara rimligt i hans begäran desto mer kommer du att vara beredd att mjuka upp på reglerna.

steg 5

Styr din tonåring kamratgruppen. Utanför familjen, din tonåring vänner är oftast sin största källa till inflytande. Tala om för din tonåring att om hans beteende inte startar för att förbättra du måste allvarligt överväga att hans vänskap. Ofta bara hotar att få honom att sluta träffa sina vänner kommer att ha en djupgående inverkan på hans inställning, men var försiktig - om du hotar att göra något du måste vara säker på att du är villig att säkerhetskopiera dina ord, eller om du kommer bara att göra situationen värre när han ser dig är allt tal.

steg 6

Söka professionell hjälp. Om allt annat misslyckas, hitta en kvalificerad familjeterapeut för att räkna ut varför du och din tonåring är stångas huvuden. Det kan finnas underliggande problem för din tonåring krävande beteende som du inte kommer att kunna diagnostisera eller hantera på egen hand.

tips

  • Sluta göra löften du inte kan hålla. Om du ger din tonåring ditt ord som du kommer att göra något för honom att han har all rätt i världen att förvänta dig att fullfölja.