XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Lista över skidkläder


Att veta det bästa sättet att klä sig för skidåkning för att hålla sig varm och torr och få mest glädje av sporten kan vara en utmaning för första gången skidåkare. Att lära sig att klä sig för skidåkning är enkel, men när principerna för skiktning förstås.

spridningsskiktet

Spridningsskiktet är slitna intill hudlagret och har fått sitt namn från användning av fibrer med "uppsugning" makt eller kraft att suga bort fukt från huden. Syftet med spridningsskiktet är att hålla dig varm, torr och bekväm. Välja kalsonger tillverkad av ett syntetiskt material, såsom polyester, polypropen eller silke. Undvik bomull kläder som jeans, tröjor och träningsbyxor närmast huden, eftersom det absorberar svett och snö och kommer att göra dig kall.

isolerande skikt

Det isolerande skiktet innehåller objekt som tröjor, tröjor, väst och pullovrar. Denna mellanskiktet håller värmen och kyla ut genom att fånga luft mellan fibrerna, så välj isoleringsmaterial som fleece, som isolerar även i vått tillstånd och torkar snabbt, och ull, som har fuktspridande förmåga.

skyddsskikt

Den yttre, skyddslager ger din vakt mot vinterelementen. Den består vanligtvis av ett skal och byxor, som måste stöta bort vatten från snö, slask eller regn och blockera vind men också tillåter svett att avdunsta. Välj vinter skal och byxor som använder tätt vävda tyger och en beläggning eller laminat att göra dem vattentäta och andas. Oisolerade tankar för det yttre skiktet är vanligen tillverkade av syntetiska material såsom nylon eller polyester och finns i många utföranden och färger så att du kan se snygg på sluttningarna.

Huvudbonader och glasögon

Använd en hjälm eller mössa för att hålla huvudet varmt, vilket är viktigt för att inte förlora värme genom huvudet. Glasögon skyddar ögonen från vind kyla och snö kyla på dagar då det & # 039; s snöar. På andra dagar, kan solglasögon användas. Hursomhelst, se till att Glasögon är UV-skyddad, företrädesvis med 100 procent skydd.

Handskar / vantar och sockor

Kontrollera handskarna eller vantar du bär skidåkning är vattenavvisande och tät nog att de inte stör när du håller din skidstavar men inte så hårt att de stör cirkulationen. För strumpor, bära en enda tunn par av ull eller akryl, föreslår Ski Snow Valley Barrie webbplats. Pjäxor är varma och tjocka eller flera strumpor kommer att ge dig blåsor.

Pjäxor

Den viktiga pjäxor måste vara tätt och stödja foten och fotleden samtidigt tillåta flexibel rörelse. De tre typerna av pjäxor är bak-inträde, mid-inträde och front inträde. Bakre-entry, som sätts på och tas bort genom unbuckling en platt baktill, är den enklaste och billigaste modellen, lämplig för nybörjare. Rätt passform är viktigt, så när de köper, bära strumpor du kommer att bära på sluttningarna, prova stövlarna under minst 15 minuter, och kontrollera efteråt för smärta i fotleder, skenben och tår, råder ABC-of-Skidåkning. com.