XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Hur man beräknar kalenderveckor


Precisera exakt befruktningsögonblicket kan vara svårt utan användning av ultraljud, men en ganska korrekt uppskattning kan göras med hjälp av den första dagen av din senaste menstruation (LMP) och en kalender. Läkare rutinmässigt beräkna förfallodatum och graviditets milstolpar med hjälp av enkla räknar färdigheter och dina svar på några frågor.

En fullgången graviditet varierar från 38 till 42 veckor, med endast fem procent av barn som lämnar sin mamma-Motell på dag 280. De övriga 95 procent är födda antingen före eller efter 280 dagars märke.

Instruktioner

1. Bestäm den första dagen av din LMP, som används för att indikera den dag då graviditeten började. De flesta kvinnor kan inte förutsäga den exakta tidpunkten för befruktningen, så LMP - före ägglossning och befruktning - används för att definiera början av en graviditet.

2 Räkna fram från LMP i kalendern. Använd den exakta dagen i veckan framåt för att räkna ut veckor i kalendern. Till exempel, om din LMP var på en måndag, använder måndagar varje vecka för att räkna milstolpar.

3 Sätt ett särskilt märke på vecka 12 från LMP för att indikera slutet av första trimestern och vecka 20 för att beteckna mitten av graviditeten. Fortsätt räkna veckor tills du når vecka 28 vid vilken tidpunkt barnet är livskraftig och har en utmärkt chans att leva utanför livmodern. Vecka 37 är milstolpen allmänt accepterade som fullgångna, och barnet kan födas när som helst inom de närmaste 21 dagarna.