XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Honda XR200R var en off-road motorcykel som tillverkades mellan 1980 och 2002. Under de första åren, denna cykel kompakta storlek och mindre motor lockade en mer avslappnad baserad marknad, medan 350R och 500R cyklar var för allvarliga och konkurrenskraftiga ryttare . Den XR200R var mäktig ut ur grindarna och genom varje varv, vilket mest beror på dess motor inställning och lätt ram.

Layout

1990 Honda XR200R kom standard med en fyrtakts, encylindrig motor. Denna motor var en enkel överliggande-cam (SOHC) utformning, placering av kamaxeln inuti cylinderhuvudet för att förbättra enhet av ventilerna. Förskjutningen av XR200R motor var 195 kubikcentimeter. Fyrtakts mönster av kolvens driv gav den större effektivitet och en längre livslängd jämfört med en två-takts layout. Borrningen och stroke av denna motor var 2,57 inches med 2,27 inches. Kompressionsförhållandet var 10,0: 1.

Delar

Den XR200R använde en enda Keihin förgasare för bränsle och luftblandning. Honda valde ett luftkylt system kontra en våt eller vattenkylt system, vilket möjliggör längre turer i mer extrema förhållanden. En kondensator urladdningständning (CDI) systemet var på plats för tändtullar, tillhandahålla för en tillförlitlig gnista vid höga hastigheter. Med en kort laddningstid och snabb spänningsökning, denna typ av tänd var vanligt i motorcykel och motorbåtar motorer. Honda använde en NGK DR8ES-L tändstift för antändning. För 1990 år, var motorn i XR200R målade svart.

Prestanda

Eftersom XR200R motorn var mindre än vissa av sina motsvarigheter, förutsatt att det för en lätt och snabb åktur utan att behöva förlita sig på stora förskjutning. Den annonserade uteffekt på denna cykel bedömdes vid 30 hästkrafter och 16 foot-pounds av vridmoment. Med en sexväxlad, manuell växellåda för växling, toppfarten denna motorcykel var annonserade att uppnå var ungefär 63 miles per timme. Kedjan drivna växellådan drivs bakhjulet, vilket ger skarpa effekt under acceleration.

Avgaser och vätskor

En enda avgasrör i kombination med en tyst ljuddämpare sprang från Honda XR200R motor 1990. På grund av den övergripande utformningen av motorns fyrtakts layout, var bränsleeffektiviteten i XR200R annonseras på en bekväm 35 miles per gallon. Plast bränsletank av denna cykel hölls 1,95 liter bränsle, vilket var mer än tillräckligt för en dag lång ridtur. Honda rekommenderar att du använder Mobil 1 syntetiska, 20W-50 syntetisk olja.