XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Komplikationer av Nipple Piercing

Översikt

Piercing har varit en form av konst i tusentals år, och även om den exakta historien om bröstvårtan piercing är omtvistat, en artikel 2003 i "The Lancet" konstateras att det går tillbaka åtminstone så långt som den viktorianska tiden. Medan piercing någon kroppsdel ​​utgör alltid en risk för komplikation, kan god eftervård främja läkning och minska risken för infektion.

nippel Utvidgningen

Piercing handlar om att köra ett hål i den känsliga vävnader i bröstvårtan, vilket kan leda till svullnad, blåmärken och blödningar - som alla är normala och tillfälliga. Även om den initiala svullnaden försvinner under läkningsprocessen - som varierar från 6 veckor till 6 månader - vissa människor som genomborra sina bröstvårtor upplever en permanent förstoring av bröstvårtan efter piercing.

möjlig Infektion

Infektion är en komplikation med någon piercing. Piercing skapar en avsiktlig sår, genom vilka bakterier kan komma in. Association of Professional Piercers rekommenderar försiktigt rengöra dina bröstvårtor med tvål och vatten dagligen, tvätta händerna först för att undvika att införa smuts och bakterier på din piercing webbplatsen. Torkning dina bröstvårtor med rena pappershanddukar snarare än en handduk - som kan hysa bakterier, särskilt om det har använts redan - kan också hjälpa till att skydda mot infektion.

Förlust av Sensation

Smärta och viss resterande ömhet i nippeln är att vänta direkt efter en piercing och kommer typiskt att lösa så normal läkning fortskrider. Vissa människor, dock uppleva komplikation av domningar efter piercing sina bröstvårtor. Tyvärr verkar detta domningar att vara ett permanent tillstånd, de flesta människor som upplever domningar inte återfå sensation.