XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Avgörande för muskeltillväxt och reproduktion samt för byggandet av nya celler och vävnader reparation, är protein en nödvändighet i varje persons kost. Vare söker en diet som är strikt växtbaserad, djur baserade eller innehåller båda alternativen, kommer dieters hitta ett antal välkända alternativ.

Grönsaker

Välj växtproteinkällor om du är ute efter att införliva högre proteinnivåer med lägre kolesterolnivåer och minskade chanser att hjärtat och kolesterolrelaterade problem. Vegetabiliskt protein kan hittas i stora mängder i broccoli, rödbetor, kronärtskockor, brysselkål, blomkål, vitkål, aubergine, gröna ärtor, vattenkrasse, zucchini, lök och spenat. Frukt proteinkällor inkluderar bananer, äpplen, druvor, cantaloupemelon, ananas och persikor. Spannmåls älskare kan få sin protein genom korn, bovete, brunt ris, råg, havregryn, hirs och vetegroddar. Baljväxter som linser, ärter, garbanzo och kidneybönor är lämpliga val samt. Sojabönor, i synnerhet, är ett utmärkt val för vegetabiliskt, proteinrika livsmedel. Frön och nötter är protein hög livsmedel. Svarta valnötter, mandlar, cashewnötter, pumpa, solros och sesamfrön kan hjälpa dig i din strävan efter en högre proteindieten.

djur

Stanna till vid slakteri för djurproteinkällor. Totalt sett är kött en proteinrik mat. Som erbjuder en balanserad aminosyrainnehåll, är kött ofta till som ett komplett protein. Du kan hitta hög proteinhalt i nöt, lamm, fågel, fläsk, kalkon, fågel, fisk och kräftdjur som krabba. Det är viktigt att notera dock att ökad konsumtion av animaliskt protein är förknippad med högre kolesterolhalten i blodet, övervikt, low-density lipoprotein (LDL) kolesterol och högre risk för hjärt-kärlsjukdomar och åderförkalkning. När det är möjligt, söka kött med en lägre total fetthalt såsom vilt. Ännu bättre, gör dig själv en tjänst och begränsa mängden rött kött du konsumerar. Mjölkprodukter såsom ost, smör, yoghurt och mjölk erbjuder hög proteinhalt, men är också förknippade med större hälsorisker. Sammantaget bör dessa höga proteinkällor konsumeras med måtta.