XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Vad är den traditionella klänning färg för en Bar mitzva?

En pubMitzvah är en coming-of-age fest för en 13-årig judisk pojke. Det signalerar sin övergång till vuxenlivet, när han blir skyldig att iaktta bud judendomen. Traditionellt har gäster och familj förväntas klä sig i en reserverad sätt att markera betydelsen och allvaret i händelsen. Under de senaste åren har dock klädkoden blir mer fest men fortfarande respekt av händelsen.

Den pubMitzvah

En traditionell pubMitzvah är en semi-formell händelse kännetecknas av en tjänst - som vanligen äger rum tidigt på dagen - följt av en part eller mottagning omedelbart efteråt eller senare på kvällen. Kvinnor bör välja kläder som liknar dem som de skulle bära på en söndag gudstjänst. Om du väljer en fancy part klänning för mottagning, tona ner med en kofta, axelryckning eller sjal för själva tjänsten. Män bör bära en konservativ kostym i neutrala eller mörka färger.

Klänning färger och mönster

Det finns inga bestämda traditionella färger för Bar Mitzvah klänningar, svart, brunt, marinblått, vinrött och elfenben är lämpliga, liksom andra enfärgade klänningar. Liva dessa färger med poppar av ljusare tillbehör, såsom en hatt, bälte, skor och handskar. Eller välja en ljusare monokromatisk outfit med matchande accessoarer. Undvika klänningar med stora, ljusa mönster så att du inte ÖVERLÄGSEN den unge mannen fira sin stora dag. Klänningar med små blommor eller geometriska tryck är lämpliga. Den allmänna uppfattningen är att vara festligt men inte skrikig.

Dress Styles

En slida klänning - en rak skuren klänning med eller utan ärmar - är idealisk för övergången från tjänsten till receptionen. Dressat pantsuits med falsade jackor eller koftor är också lämpliga, så länge de inte är alltför garish eller glittrande. Bära en klänning som är blygsamma och inte visa för mycket hud; detta är en gudstjänst trots fest mottagning efteråt. Om du har vad du tycker är den perfekta klänningen men det är axelbandslös, bära en sidenscarf över axlarna som hålls på plats med en brosch.

ortodoxa Practices

Ortodoxa församlingar är mycket mer konservativ och blygsam när det gäller kvinnors klädsel, och behov skiljer sig från församling till församling. De grundläggande regler som gäller avskräcka pantsuits och byxor samt blusar eller klänningar som visar klyvning. Kjolar bör vara knälång eller längre, och ärmar bör sträcka sig förbi armbågen. Nakna axlar är en no-no; täcka dem med en sjal, jacka, halsduk eller tröja. Dessutom temat ödmjukhet harkens dämpade klänning färger totalt.