XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem

Yoga Klasser för barn


Yogaklasser för barn har många av de funktioner som vuxna klasser, såsom en meditativ kvalitet och ställningar som nedåtriktade hund och Baby Cobra. Eftersom barn kräver en annan typ av uppmärksamhet än vuxna, men yogaklasser för barn ser ofta ut som lek - och de är. Genom lek, rörelse och kreativt lärande, kan yogaklasser för barn främja fysisk kondition, fokus och känsla av helhet utvecklas genom yoga för vuxna.

Stilar av Yoga och undervisning

Stilar av yoga praktiseras i barnens klasser faller i allmänhet under kategorin "Hatha" yoga, vilket innebär en logisk följd av poser och sekvenser. Hatha Yoga är ett samlingsbegrepp för de många linjer av yoga som vuxna närvarande praktiserar, som Vinyasa, Anusara och reparativ. Stilen av undervisning i ett barns klass kommer att vara annorlunda, dock. kan förväntas mer personlig uppmärksamhet, positiv förstärkning, demonstration och enfald. En god dos av enfald är hälsosamt för någon yogapass, men du kan förvänta sig att en högre grad i en klass för barn.

Andra aktiviteter

Yoga classess för barn införliva spel som huvudinlärningssätt. Eftersom många yogaställningar är uppkallade efter djur som katter, kor och hundar och arketypiska figurer som krigaren, kan du höra barn mooing, spinna, eller skriker att förkroppsliga varje pose mer fullständigt. Barn instruktörer kan också innehålla aktiviteter som inte ser ut som traditionell yoga, som teckning, sång eller dans. Slutligen, är det inte ovanligt att en instruktör för att initiera nedkylning genom att läsa en berättelse för att förbereda sina elever för Savasana eller Final att vila Pose.

fördelar

"När presenteras i ett barns språk, kan yoga bidra till att motverka stress som upplevs av unga människor som lever i all hast upp världen", säger Marsha Wenig av YogaKids i Yoga Journal. Även om barn inte kan tyckas vara "stressad" i vägen vuxna ofta är, kan yoga ta itu med de faktorer som skapar stressade vuxna, som ohälsosam livsstil och ständig mental prat. Yoga kan bidra till att främja en positiv självkänsla, kroppsmedvetenhet inom ramen för medkänsla och stöd, snarare än genom tävlingsidrott, och kan också stödja utvecklingen av ökad kreativitet.

Att hitta en klass

Många yoga studios erbjuder redan yoga klasser för barn. Om studios i ditt område inte lär yoga för barn, helt enkelt begära att en klass tillsättas till schema och uppmuntra dina kolleger studio publiken att göra detsamma. Med tillräcklig efterfrågan, kan yogaklasser för barn blir allt populärare.