XXXXX.com  Home
Aztechcenter.com  Hem
Ledsmärta och amp; progesteron

Progesteron är ett hormon som produceras naturligt i kroppen. Även om det förekommer i både kvinnor och män, är det mer framträdande hos kvinnor eftersom den spelar en viktig roll i regleringen av menstruationscykeln och förberedelse för graviditet. När progesteron blir obalanserade, fysiska symtom som oregelbunden menstruation, humörsvängningar, huvudvärk, trötthet och ledvärk kan förekomma. Denna typ av hormonell obalans kan hända när som helst under en kvinnas barnafödande ålder, men är vanligast under klimakteriet, eller övergångstiden före menstruationer stannar, enligt John Lee, MD

Progesteron brist och benhälsa

När progesteron nivåerna är låga under en längre tid, skelett och leder kan påverkas, säger författaren Karen J. Romano, RN, DC Eftersom progesteron arbetar direkt med ben skapande celler som kallas osteoblaster, sjukdomar som osteoporos och artrit kan utvecklas om problemet är inte korrigeras. Studier har visat att progesteron ersättning har betydligt förbättrad smärta och andra symtom hos patienter med ben och gemensamma villkor, säger Romano.

Förhållandet mellan östrogen till progesteron

Ledsmärta och amp; progesteron

Östrogen dominerar under de första två veckorna av en kvinnas cykler. När ägglossningen inträffar, östrogen nivåerna sjunka och progesteron ökar naturligtvis ta dominerande roll under återstoden av cykeln. Cykeln startar igen när progesteronnivåerna sjunker. När som helst en kvinna inte ägglossning, progesteron inte når normala mitten av cykeln blodserumnivåer av 5 till 20 ng / ml, eller nanogram per milliliter. Detta är det tillstånd som kallas "östrogendominans", en fras som myntades av Dr. Lee. Denna störning av normal hormonbalans är en orsak till ogynnsamma fysiska och emotionella symptom, enligt Lee.

naturligt Progesteron

Medan korrigera en progesteron obalans vanligtvis inte komplicerat, bör det ske under vård av en läkare. Även om det inte finns tillräckligt bevis för att naturligt progesteron krämer och kosttillskott är mer effektiva än recept progesteron, kan en del läkare rekommenderar dem att ta hormonnivåerna tillbaka till det normala. Dr Lee föreslår att "inte alla krämer är skapade lika" och bör väljas med omsorg. Den främsta skillnaden mellan naturligt progesteron och syntetiska är att den naturliga typen efterliknar kroppens naturliga hormonet och absorberas lättare; Därför kan symtomen minska snabbare.

syntetisk Progesteron

Syntetiskt progesteron eller progestin, anses vara en säker och livskraftig behandling för hormonbrist av FDA. Denna typ av terapi är oftast ges till kvinnor som lider av betydande negativa symptom relaterade till klimakteriet och klimakteriet, liksom för många andra hormonrelaterade tillstånd. Även ledvärk är ett vanligt symptom på låg progesteron, är det också en bieffekt av progestin terapi.

varningar

Använd inte någon typ av progesteronsubstitution, naturliga eller syntetiska, under graviditeten. Vissa patienter kan ha en ökad risk för blodproppar, stroke, hjärtinfarkt eller bröstcancer, beroende på deras sjukdomshistoria. Vissa progesteron krämer kan innehålla vegetabiliska oljor eller andra möjliga allergener. Rådgör med din läkare om din ledvärk inte förbättras med progesteron ersättning, eftersom det kan vara ett symptom på en annan sjukdom eller tillstånd.